26.5 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăInternaționalConvorbire telefonică între Donald Trump şi premierul Pakistanului

Convorbire telefonică între Donald Trump şi premierul Pakistanului

Imran Khan “a vorbit cu preşedintele Trump astăzi. Ei au făcut un schimb de opinii asupra situaţiei în regiune şi în special a celei din Kashmir”, a declarat Shah Mehmood Qureshi într-o scurtă conferinţă de presă.

Şeful guvernului pakistanez “i-a expus în detaliu preşedintelui Trump punctul de vedere al Pakistanului”, cei doi lideri având o “discuţie bună” la capătul căreia “s-a decis ca ei să rămână în contact constant”, a adăugat el.

Consiliul de Securitate al ONU se reuneşte vineri la sediul său din New York într-o şedinţă cu uşile închise pentru a evoca situaţia creată în Kashmir, după ce India a revocat săptămâna trecută statutul de autonomie al părţii din această regiune care se află sub controlul ei şi pe care Pakistanul o revendică.

Pakistanul, care a calificat această decizie drept “ilegală”, a afirmat într-o primă reacţie că vrea să-şi apere interesele pe cale diplomatică.

Imran Khan a adoptat apoi miercuri un ton belicos faţă de New Delhi, afirmând că armata pakistaneză este “pregătită” să “dea o ripostă fermă” omoloagei sale indiene dacă aceasta ar decide să intervină în partea Kashmirului controlată de Pakistan.

SUA, Rusia, China, Regatul Unit şi Franţa sunt cele cinci ţări membre permanente ale Consiliului de Securitate al ONU.

Ciocniri au opus câteva sute de manifestanţi poliţiei indiene la Srinagar, capitala Kashmirului administrat de India.

Pakistanul şi India au purtat trei războaie după separarea în 1947, două dintre ele cu privire la Kashmir, un teritoriu muntos populat în majoritate de musulmani.

Cele mai citite

Dumitru Buzatu, plasat în arest la domiciliu

Tribunalul Vaslui a decis, luni, plasarea în arest la domiciliu a fostului lider PSD Dumitru Buzatu, acuzat de luare mită, aflat până acum în...

“Experimentul Cârstoiu va lua sfârșit brusc”, estimează Ludovic Orban

"Experimentul Cârstoiu va lua sfârșit brusc", estimează Ludovic Orban, liderul partidului Forța Dreptei, referindu-se la candidatul PSD - PNL la funcția de primar general...

Ministerul român de Externe a convocat celula de criză pentru situația din Orientul Mijlociu. Premierul Ciolacu avea programată o vizită în țări arabe

La Ministerul Afacerilor Externe al României este convocată, în ziua de 15 aprilie 2024, o celulă de criză pentru a analiza situația din Orientul...
Ultima oră
Pe aceeași temă