12.3 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăInternaționalConvoi de arme nucleare stârnește temeri că Putin ar putea pregăti un...

Convoi de arme nucleare stârnește temeri că Putin ar putea pregăti un test pentru a trimite „semnal către Occident”

Un convoi rusesc care transporta echipamente pentru programul de arme nucleare al Rusiei a stârnit temeri că Vladimir Putin ar putea pregăti un test pentru a trimite un „semnal către Occident”.

Un tren operat de divizia nucleară secretă și legat de cea de-a 12-a direcție principală a ministerului rus al apărării a fost depistat în centrul Rusiei în weekend, îndreptându-se spre prima linie din Ucraina.

Canalul pro-rus Telegram Rybar a distribuit imaginile care arată un convoi mare de marfă care transportă transportoare blindate de personal îmbunătățite și alte echipamente. Konrad Muzyka, un analist al apărării specializat în Ucraina, a declarat că direcția a 12-a a operat o duzină de depozite centrale pentru arme nucleare.

„Acesta este de fapt un kit care aparține Direcției Principale a 12-a a Ministerului Apărării Rusiei”, a spus analistul din Polonia.

„Directia este responsabilă pentru munițiile nucleare, depozitarea, întreținerea, transportul și eliberarea acestora către unități”.

Muzyka a spus că ar putea fi un „semnal către Occident că Moscova escaladează”, cu referire la avertismentul de război nuclear al lui Vladimir Putin de săptămâna trecută. Cu toate acestea, expertul a subliniat că videoclipul nu arată în niciun caz „pregătiri pentru o eliberare nucleară”. Rusia se așteaptă să testeze „arma apocalipsei”.

Sursele au declarat pentru The Times că NATO a trimis un raport de informații membrilor și aliaților săi, avertizându-i despre faptul că se așteaptă ca Rusia să testeze drona torpilă nucleară Poseidon, posibil în Marea Neagră, pe care o controlează. Torpila Poseidon, numită „arma apocalipsei”, poate fi lansată din submarin.

Potrivit ziarului La Repubblica, acesta este pe cale să fie testat în zona Mării Kara, la nord de Rusia continentală.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Adelina Toader
Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite
00:00:46

Casele se clatină și sunt pe punctul de a se prăbuși după o ploaie torențială în Bolivia

Ploile abundente din Bolivia au provocat alunecări de teren de-a lungul malurilor unui râu umflat, din La Paz, miercuri (21 februarie), lăsând mai multe...

România a avut cea mai ridicată rată anuală a inflaţiei din UE în luna ianuarie

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut în luna ianuarie până la 3,1%, de la 3,4% în decembrie, însă în România rata...

Regele Charles este văzut prima dată la muncă după diagnosticul de cancer

Regele Charles a fost fotografiat întâlnindu-se cu prim-ministrul Rishi Sunak. Este pentru prima dată când este văzut la muncă, după diagnosticul de cancer, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă