19.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăInternaționalContinuă violențele din Israel, Gaza și Cisiordania

Continuă violențele din Israel, Gaza și Cisiordania

Confruntările au marcat a cincea noapte de desfășurare, în toată această perioadă diplomații americani și arabi căutând să pună capăt violențelor.
Medicii palestinieni au declarat că cel puțin 12 persoane au fost ucise peste noapte în atacuri aeriene din Gaza. Oficialii din domeniul sănătății au declarat că o femeie și cei trei copii ai săi au murit după ce casa lor a fost lovită de o rachetă într-o tabără de refugiați.
Armata israeliană a declarat că a efectuat mai multe raiduri asupra unui amplasament militar Hamas și a mai multor locuri de lansare a rachetelor din nordul Fâșiei Gaza.
Ministerul afacerilor religioase palestiniene a declarat că avioanele israeliene au distrus, de asemenea, o moschee, veridicitatea informației fiind în prezent verificată de armata israeliană.
Și în orașele Beersheba și Ashdod clădirile au fost lovite de rachete, fără a fi raporate, însă, victime.
Palestinienii au raportat și 11 persoane ucise în Cisiordania ocupată pe fondul ciocnirilor dintre protestatari și forțele de securitate israeliene.
De luni s-au înregistrat în Gaza cel puțin 132 de morți, inclusiv 32 de copii și 21 de femei, 950 de rezidenți fiind răniți, potrivit oficialilor medicali palestinieni.
Printre cei opt morți din Israel se numără un soldat care patrula la granița cu Gaza și șase civili, inclusiv doi copii, au spus autoritățile israeliene.
Israelul a fost vizitat vineri de trimisul administrației Biden Hady Amr, secretar adjunct adjunct pentru Israel și Afaceri Palestiniene, înaintea unei sesiuni a Consiliului de Securitate al ONU programată duminică. Ambasada SUA în Israel a declarat că scopul vizitei este acela de a fi „consolidată conlucrarea întru identificarea unor soluții pentru o pace de durată”.
Israelul a lansat vineri atacuri de o zi pentru a distruge ceea ce a spus că sunt câțiva kilometri de tuneluri, site-uri de lansare și depozite de fabricare a armelor utilizate de militanți în efortul de a opri atacurile cu rachete.

Cele mai citite

Stoltenberg cere țărilor NATO un sprijin mai puternic pentru Ucraina. Iohannis încă n-a convocat CSAT, pe tema sistemului Patriot

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, solicită țărilor aliate ca, la următorul Summit, cel din iulie 2024, să aprobe un sprijin mai puternic pentru...

Motocoasele electrice: Soluția ideală pentru întreținerea grădinii tale

Motocoasele electrice și trimmerele sunt instrumente esențiale pentru întreținerea eficientă a grădinilor și a spațiilor verzi. Acestea sunt concepute pentru a oferi o soluție...

VIDEO Sebastian Burduja lansează un cântec împotriva lui Nicușor Dan: “Văd ruine când scot capul pe geam și Bucureștiul cum se spală în lighean”

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, a plasat pe internet un cântec care-l critică pe actualul primar general, Nicușor...
Ultima oră
Pe aceeași temă