Continuă violențele din Israel, Gaza și Cisiordania

Avioanele israeliene au reluat atacurile aeriene în Gaza sâmbătă dimineața, iar militanții Hamas au răspuns lansând noi tiruri de rachete asupra Israelului.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

15.05.2021 - 10:01

Confruntările au marcat a cincea noapte de desfășurare, în toată această perioadă diplomații americani și arabi căutând să pună capăt violențelor.
Medicii palestinieni au declarat că cel puțin 12 persoane au fost ucise peste noapte în atacuri aeriene din Gaza. Oficialii din domeniul sănătății au declarat că o femeie și cei trei copii ai săi au murit după ce casa lor a fost lovită de o rachetă într-o tabără de refugiați.
Armata israeliană a declarat că a efectuat mai multe raiduri asupra unui amplasament militar Hamas și a mai multor locuri de lansare a rachetelor din nordul Fâșiei Gaza.
Ministerul afacerilor religioase palestiniene a declarat că avioanele israeliene au distrus, de asemenea, o moschee, veridicitatea informației fiind în prezent verificată de armata israeliană.
Și în orașele Beersheba și Ashdod clădirile au fost lovite de rachete, fără a fi raporate, însă, victime.
Palestinienii au raportat și 11 persoane ucise în Cisiordania ocupată pe fondul ciocnirilor dintre protestatari și forțele de securitate israeliene.
De luni s-au înregistrat în Gaza cel puțin 132 de morți, inclusiv 32 de copii și 21 de femei, 950 de rezidenți fiind răniți, potrivit oficialilor medicali palestinieni.
Printre cei opt morți din Israel se numără un soldat care patrula la granița cu Gaza și șase civili, inclusiv doi copii, au spus autoritățile israeliene.
Israelul a fost vizitat vineri de trimisul administrației Biden Hady Amr, secretar adjunct adjunct pentru Israel și Afaceri Palestiniene, înaintea unei sesiuni a Consiliului de Securitate al ONU programată duminică. Ambasada SUA în Israel a declarat că scopul vizitei este acela de a fi „consolidată conlucrarea întru identificarea unor soluții pentru o pace de durată”.
Israelul a lansat vineri atacuri de o zi pentru a distruge ceea ce a spus că sunt câțiva kilometri de tuneluri, site-uri de lansare și depozite de fabricare a armelor utilizate de militanți în efortul de a opri atacurile cu rachete.

Comentarii