10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalContinuă violențele din Israel, Gaza și Cisiordania

Continuă violențele din Israel, Gaza și Cisiordania

Confruntările au marcat a cincea noapte de desfășurare, în toată această perioadă diplomații americani și arabi căutând să pună capăt violențelor.
Medicii palestinieni au declarat că cel puțin 12 persoane au fost ucise peste noapte în atacuri aeriene din Gaza. Oficialii din domeniul sănătății au declarat că o femeie și cei trei copii ai săi au murit după ce casa lor a fost lovită de o rachetă într-o tabără de refugiați.
Armata israeliană a declarat că a efectuat mai multe raiduri asupra unui amplasament militar Hamas și a mai multor locuri de lansare a rachetelor din nordul Fâșiei Gaza.
Ministerul afacerilor religioase palestiniene a declarat că avioanele israeliene au distrus, de asemenea, o moschee, veridicitatea informației fiind în prezent verificată de armata israeliană.
Și în orașele Beersheba și Ashdod clădirile au fost lovite de rachete, fără a fi raporate, însă, victime.
Palestinienii au raportat și 11 persoane ucise în Cisiordania ocupată pe fondul ciocnirilor dintre protestatari și forțele de securitate israeliene.
De luni s-au înregistrat în Gaza cel puțin 132 de morți, inclusiv 32 de copii și 21 de femei, 950 de rezidenți fiind răniți, potrivit oficialilor medicali palestinieni.
Printre cei opt morți din Israel se numără un soldat care patrula la granița cu Gaza și șase civili, inclusiv doi copii, au spus autoritățile israeliene.
Israelul a fost vizitat vineri de trimisul administrației Biden Hady Amr, secretar adjunct adjunct pentru Israel și Afaceri Palestiniene, înaintea unei sesiuni a Consiliului de Securitate al ONU programată duminică. Ambasada SUA în Israel a declarat că scopul vizitei este acela de a fi „consolidată conlucrarea întru identificarea unor soluții pentru o pace de durată”.
Israelul a lansat vineri atacuri de o zi pentru a distruge ceea ce a spus că sunt câțiva kilometri de tuneluri, site-uri de lansare și depozite de fabricare a armelor utilizate de militanți în efortul de a opri atacurile cu rachete.

Cele mai citite

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă