19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInternaționalConcert de gală la Sala Radio: „I Love Verdi“

Concert de gală la Sala Radio: „I Love Verdi“

Soprana Irina Iordăchescu, tenorul Hector Lopez și baritonul Ionuț Pascu vor da viață unor personaje celebre din operele „Traviata”, „Rigoletto”, „Aida”, Nabucco”, „Trubadurul“ și „Forța destinului“.

Încurajată de interesul publicului tânăr pentru muzica clasică, confirmat de participarea la concertele și evenimentele organizate în cei zece ani de activitate, Fundația Calea Victoriei ne invită de această dată să descoperim operele îndrăgitului compozitor italian Giuseppe Verdi.

„Verdi era capabil să se transpună în pielea fiecăruia dintre personajele sale şi să le facă să vină în faţa oamenilor ca nişte oglinzi mobile sonore. Spectatorii îl iubesc atât de mult pe Verdi pentru că se pot identifica foarte uşor şi foarte repede cu personajele aflate în faţa lor”, a declarat dirijorul Tiberiu Soare, sub a cărui baghetă se va desfăşura concertul.

Dirijorul este unul dintre muzicienii care colabo-rează de mulți ani cu această fundație culturală, susținând o serie de conferințe, “Vorbe despre muzică și muzicieni”, concretizate apoi în două cărți de înțelegere a fenomenului -muzical și de popularizare a muzicii clasice în rândul tinerilor, intitulate -“Pentru ce mergem la Operă?” și “Nouă povești muzicale”. 

În ultima, dirijorul ne îmbie la o călătorie culturală fermecătoare, plină de -surprize, anecdote, dar și poezie, cu nouă opriri în diverse zone geografice și locuri imaginare. Îl cunoaștem pe Mozart, îl întâlnim pe Beethoven, primul -muzician din vremea lui fără perucă, aterizăm în lumea supranaturală imaginată de Wagner și periplul continuă până când ajungem în spațiul carpatic, în zona solară unde care plutește muzica lui George Enescu. Sala Radio, 4 aprilie.  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă