29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăInternaționalComisia Europeană demarează o procedură oficială împotriva Regatului Unit

Comisia Europeană demarează o procedură oficială împotriva Regatului Unit

Comisia Europeană demarează astfel procedura oficială împotriva Regatului Unit care are la dispoziție o lună pentru a răspunde oficial scrisorii înaintată joi.

Potrivit articolului 5 din Acordul de retragere, Uniunea Europeană și Regatul Unit trebuie să ia toate măsurile corespunzătoare pentru a asigura îndeplinirea obligațiilor ce rezultă din acordul în cauză și să se abțină de la orice măsuri care ar putea pune în pericol realizarea acestor obiective.

Comisia Europeană reacționează după ce la 9 septembrie guvernul Regatului Unic a depus un proiect de lege care, odată adoptat, ar încălca flagrant Protocolul privind Irlanda și Irlanda de Nord.

„Reprezentanții guvernului Regatului Unit au recunoscut această încălcare, afirmând că obiectivul urmărit este de a permite Regatului Unit să se sustragă în mod permanent obligațiilor care decurg din protocol. Guvernul Regatului Unit nu a retras părțile controversate ale proiectului de lege, în pofida solicitărilor Uniunii Europene.”, susțin oficialii de la Bruxelles.

Procedând astfel, Regatul Unit și-a încălcat obligația de a acționa cu bună-credință, astfel cum se prevede la articolul 5 din Acordul de retragere. În plus, a lansat un proces care – în cazul în care proiectul de lege este adoptat – ar împiedica punerea în aplicare a Acordului de retragere, consideră Comisia Europeană.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă