29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăInternaționalComisia de la Veneția se declară îngrijorată de criza din Republica Moldova

Comisia de la Veneția se declară îngrijorată de criza din Republica Moldova

Preşedintele Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio, s-a declarat „extrem de îngrijorat” de situaţia de criză din Republica Moldova, după ce Parlamentul a refuzat să respecte decizii emise de Curtea Constituțională.

Poziția exprimată de Gianni Buquicchio vine după ce Parlamentul de la Chișinău a aprobat, cu 53 de voturi ale deputaților PSRM (socialiști) și ale celor din platforma Pentru Moldova, o propunere de anulare a decretului prin care magistratul Domnica Manole fusese numit judecător la Curtea Constituțională.

De asemenea, cu 56 de voturi, Parlamentul de la Chișinău aprobase numirea în funcția de judecător constituțional a lui Boris Lupașcu, în locul Domnicăi Manole.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă