25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInternaționalCNA:Teo nu mai poate prezenta sau realiza emisiuni în campanie

CNA:Teo nu mai poate prezenta sau realiza emisiuni în campanie

Realizatoarea tv Teo Trandafir, care şi-a depus miercuri, la Biroul Electoral Municipal, candidatura din partea PD-L pentru Colegiul 19 Camera Deputaţilor din Capitală, nu mai poate prezenta sau realiza emisiuni în perioada campaniei electorale, a declarat, miercuri, pentru Agerpres preşedintele CNA, Răsvan Popescu.

El a precizat că Teo nu poate realiza şi prezenta emisiuni conform Deciziei CNA nr. 210 din 28 ianuarie 2010 privind principii şi reguli de desfăşurare a campaniei electorale pentru alegerile parţiale parlamentare, prin intermediul serviciilor de programe audiovizuale. Conform articolului 6 alin .(1) al deciziei, „în perioada campaniei electorale, radiodifuzorii nu pot difuza emisiuni realizate sau prezentate de candidaţi şi reprezentanţii competitorilor electorali”. De asemenea, la alin. (2) se stipulează – „candidaţii care deţin funcţii publice pot avea intervenţii în direct sau înregistrate şi în alte emisiuni decât cele prevăzute la art. 5, strict în probleme legate de exercitarea funcţiei lor; în aceste situaţii radiodifuzorii au obligaţia să asigurare echidistanţa şi pluralismul de opinii”.

Campania electorală va începe pe 10 aprilie, astfel că timp de 15 zile Teo nu va putea să mai prezinte sau să realizeze emisiuni.

Teo Trandafir şi-a depus miercuri, la Biroul Electoral Municipal, candidatura din partea PD-L pentru Colegiul 19 Camera Deputaţilor din Capitală.

Teo Trandafir a declarat că „televiziunea şi politica nu sunt complet despărţibile”, ci complementare şi pot merge mână în mână.

Ea şi-a motivat înscrierea în PD-L prin faptul că formaţiunea ar fi hotărât să vină în ajutorul său pentru a duce la bun sfârşit nişte „”planuri”” cu care, spune ea, „”se chinuie de nişte ani, singură”. De asemenea, Teo Trandafir a declarat că oferta pe care a primit-o de la PD-L a fost una „explicită, pe puncte”.

Ea a mărturisit că decizia de a se înscrie în cursa electorală a fost luată de curând, iar singura temere este aceea de „a nu dezamăgi cetăţeanul”.

„N-am dormit nişte nopţi tot gândindu-mă o fi bine, nu o fi bine. Mi-e teamă doar să nu dezamăgesc cetăţeanul. (…) Doresc (n.r…. să intre în Parlament) pentru că mi-s dragi copiii, pentru că au probleme multe şi aş vrea să ajut. Este o chestiune de atitudine. Sunt atât de pornită şi atât de furioasă în urma lucrurilor pe care le-am văzut, încât sunt sigură că voi reuşi. Nu există altă cale”, a declarat Teo Trandafir, justificându-şi dorinţa de a intra în Parlament.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă