27.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăInternaționalCiocniri violente au izbucnit lângă Jenin în timpul unui raid israelian

Ciocniri violente au izbucnit lângă Jenin în timpul unui raid israelian

Mai multe ciocniri violente au izbucnit după ce forțele israeliene au demolat sâmbătă (7 mai) un etaj al casei unui atacator palestinian din satul Silat al-Harithiya, lângă Jenin, în timpul unui raid în sat.

Omar Jaradat, atacatorul a cărui casă a fost demolată, fusese anterior reținut și acuzat de un atac  mortal cu focuri de armă asupra unei mașini în apropierea avanpostului evreiesc din Homesh, pe 16 decembrie 2021, conform Reuters.

Ciocniri violente au avut loc lângă Jenin, după un raid aerian al forțelor israeliene, soldându-se cu mai mulți răniți

În timpul raidului au izbucnit ciocniri între palestinieni și forțele israeliene, rezultând șapte palestinieni răniți, potrivit Semilunii Roșii Palestiniene.

Armata israeliană a declarat că a distrus o podea din casa în care a locuit atacatorul, moment în care palestinienii au aruncat cu pietre și cocktailuri cu benzină asupra soldaților, care au ripostat apoi cu „gloanțele Ruger”, a spus armata israeliană într-un Tweet.

Atacuri armate reciproce între Israel și Fâșia Gaza au avut loc și în luna aprilie

În 21 aprilie 2022, armata israeliană a efectuat lovituri asupra Fâşiei Gaza, enclava palestiniană aflată sub controlul mişcării islamiste Hamas, după un tir de rachetă tras dinspre acest teritoriu spre Israel, au indicat martori şi surse de securitate, informează AFP.

Atacul israelian, al doilea în acea săptămână, în ambele cazuri ca răspuns la un tir de rachetă, s-au concentrat asupra centrului Fâşiei Gaza, au precizat sursele citate de AFP.

O rachetă a fost lansată miercuri seara( 20 aprilie 2022) spre Israel din Fâşia Gaza, aflată sub blocada israeliană, conform unui scurt anunţ al armatei israeliene. Poliţia a adăugat că proiectilul a aterizat pe un câmp din oraşul israelian Sderot, fără a provoca răniţi.

Luni seară(18 aprilie 2022), o rachetă lansată din Fâşia Gaza a fost interceptată de scutul antirachetă israelian „Domul de fier”. În urma acestui atac nerevendicat, forţele aeriene israeliene au bombardat poziţii suspectate ca aparţinând mişcării islamiste Hamas, amintește Agerpres.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Tribunalul București suspendă executarea sentinței din dosarul Dan Voiculescu-Institutul de Cercetări Alimentare

Tribunalul Bucureşti a dispus suspendarea executării sentinţei prin care instanţa a decis recuperarea prejudiciului în dosarul în care Dan Voiculescu a fost condamnat la...

Hansi Flick pregătește deja primul transfer pentru FC Barcelona. Germanul vrea un jucător de top

După ce Xavi a fost demis de către FC Barcelona, Hansi Flick se pare că îi va lua locul pe banca catalanilor. Antrenorul german...

Bărbatul suspectat de violarea şi uciderea fetiţei de opt ani din comuna Albeşti a fost prins

Bărbatul suspectat de violarea și uciderea fetiței de opt ani din comuna Albești a fost capturat de polițiști, conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului...
Ultima oră
Pe aceeași temă