Pfizer estimează că va genera venituri record în 2022. Potrivit estimărilor, vânzările de vaccinuri anti-COVID-19 ar ajunge la 32 de miliarde de dolari. Iar pilula sa de tratament antiviral Paxlovid, ar genera vânzări de 22 de miliarde de dolari, potrivit CNBC.
Cu toate acestea, compania a înregistrat rezultate mixte în trimestrul al patrulea, atât cu câșiguri cât și cu pierderi. Acțiunile Pfizer au scăzut cu peste 5,7% la tranzacționarea de dimineață.
Iată cum a evoluat compania în comparație cu ceea ce se aștepta Wall Street, pe baza estimărilor medii ale analiștilor:
Prețul unei acțiuni: 1,08 USD față de 87 de cenți așteptați
Venituri: 23,84 miliarde USD față de 24,12 miliarde USD estimate
Pierderea veniturilor Pfizer a fost determinată de vânzările slabe în segmentele sale de medicină internă și spitale. Vânzările de medicamente interne în al patrulea trimestru au scăzut cu 3%, adică cu până la 2,24 miliarde de dolari, în timp ce vânzările din spitale au fost în mare parte stabile, ajungând la 1,88 miliarde de dolari. Vânzările de oncologie ale Pfizer au crescut cu 7%, până la 3,24 miliarde de dolari, comparativ cu perioada din anul precedent.
Cu toate acestea, veniturile Pfizer din al patrulea trimestru s-au dublat în general, ajungând la 23,84 miliarde de dolari, datorită vânzărilor de 12,5 miliarde de dolari ale vaccinului său Covid. Pastilele antivirale ale companiei, Paxlovid, au contribuit cu 76 de milioane de dolari în timpul celui de-al patrulea trimestru.
Pe o bază neajustată, profitul Pfizer din trimestrul al patrulea a crescut de peste patru ori, până la 3,39 miliarde dolari, de la 847 milioane dolari în aceleași trei luni din 2020. Pfizer se așteaptă la vânzări de la 98 la 102 miliarde dolari pentru 2022 și un câștig per acțiune de 6,35 până la 6,55 dolari.
CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat că compania intenționează să extindă în mod agresiv utilizarea tehnologiei de bază a vaccinului anti-Covid, ARN-ul mesager, pentru a trata bolile genetice rare ale ficatului, mușchilor și sistemului nervos central printr-o colaborare cu Beam Therapeutics. Bourla a declarat că compania speră, de asemenea, să reducă timpul de producere a noilor vaccinuri de la trei luni la două luni, în timp ce caută soluții automatizate pentru producerea ARNm în colaborare cu Codex DNA.
Pfizer a început un studiu clinic la sfârșitul lunii trecute a unui vaccin Covid care vizează varianta omicron la adulții cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani. Bourla a spus că compania se așteaptă ca vaccinul să fie gata până în martie.
Pfizer și partenerul său BioNTech lucrează, de asemenea, cu FDA pentru a accelera autorizarea vaccinului Covid pentru copiii sub 5 ani în această lună, ultimul grup de vârstă rămas în SUA care nu este eligibil pentru imunizare. Companiile declară că, copiii sub 5 ani vor avea nevoie în cele din urmă de trei doze, dar lucrează pentru a obține primele două injecții autorizate de FDA.
Bourla a spus că eradicarea Covidului este puțin probabilă, deoarece răspândirea globală a virusului îl face dificil de controlat și se schimbă des. Datele indică, de asemenea, că infecția pe cale naturală nu protejeaza atât de mult, încât să prevină transmiterea și mutațiile, a spus el.
În plus, compania lucrează și pentru a crește producția și livrarea Paxlovid.
Urmărește România Liberă pe Facebook și Google News!