21.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăInternaționalChina se luptă cu un incendiu de pădure în regiunea Chongqing

China se luptă cu un incendiu de pădure în regiunea Chongqing

China se luptă cu un incendiu de pădure în regiunea Chongqing, după seceta extrem de gravă care a afectat țara asiatică în ultimele luni.

Regiunea Chonqging, din sud-vestul Chinei, s-a luptat cu incendiile forestiere joi (24 august), potrivit postului de stat CCTV. Imaginile aeriene au arătat că fumul se ridica în timp ce autoritățile au desfășurat peste 1.600 de echipaje de pompieri, potrivit Reuters.


Oficialii au avertizat luna aceasta că temperaturile cresc mai repede în China decât în restul lumii, iar un val de căldură record a stârnit îngrijorări cu privire la capacitatea sa de a se adapta la schimbările climatice rapide, potrivit Reuters.


Centrul Meteorologic Național al Chinei și-a retrogradat miercuri avertizarea națională de căldură la „portocaliu”, după 12 zile consecutive de „alerte roșii”, dar se așteaptă în continuare ca temperaturile să depășească 40 de grade Celsius (104 Fahrenheit) în Chongqing, Sichuan și în alte părți ale bazinului Yangtze.

În China un incendiu de pădure a cuprins regiunea Chongqing după luni întregi de caniculă și secetă persistentă

Un val de căldură(caniculă) persistent și secetă a secat râurile și lacurile în China, pe o mare parte din sud-vestul țării, în timp ce fermierii s-au luptat să găsească modalități de a-și salva recoltele pe fondul vremii extreme, a informat presa de stat luni (22 august).

Televiziunea de stat CCTV a arătat albia crăpată și expusă a lacului Poyang din provincia Jiangxi, în timp ce albia râului Jialing, un afluent al râului Yangtze din Chongqing, a avut, de asemenea, o soartă similară, potrivit Reuters.

În Nanchang, capitala provinciei Jiangxi, fermierii direcționau apa dintr-un canal către câmpurile crăpate pentru a-și iriga culturile din satul Xinhu, a arătat CCTV.

Este caniculă și secetă în China ceea ce a declanșat mai multe incendii de pădure în zona Chonging peste muntele Ba`Nan

Incendiile de pădure declanșate de seceta severă din Chongqing au ars peste muntele Ba’nan duminică (21 august), a informat CCTV. Autoritățile au evacuat locuitorii din apropiere și nu au fost raportate victime.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă