7.8 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăInternaționalCharles al III-lea a fost proclamat Rege. VIDEO

Charles al III-lea a fost proclamat Rege. VIDEO

Liz Truss, noul premier al Marii Britanii a semnat proclamația de învestire a Regelui. Ceremonia, care are loc la Palatul St James din Londra, este televizată pentru prima dată în istorie. Va fi citită o proclamație, iar vestitorii se vor deplasa călare prin țară pentru a transmite vestea.

UPDATE 12:50 –  Ceremonia Regelui Charles al III-lea s-a încheiat. Acesta a fost proclamat oficial Rege de către Consiliul de Ascensiune.

UPDATE 12:40 – Regele Carol al III-lea a făcut declarații la Palatul St James.

El a adus un omagiu mamei sale, Regina Elisabeta a II-a, și a vorbit despre “marea moștenire și despre îndatoririle și responsabilitățile grele ale Suveranității care mi-au fost transmise acum”.

Iată discursul său în întregime:

“Doamnelor și domnilor,

Este datoria mea cea mai dureroasă să vă anunț moartea iubitei mele mame, Regina.

Știu cât vă este de greu pentru pierderea ireparabilă pe care am suferit-o cu toții. Este cea mai mare mângâiere pentru mine să știu simpatia exprimată de atât de mulți față de sora și frații mei și că o afecțiune și un sprijin atât de copleșitor ar trebui să se extindă asupra întregii noastre familii în pierderea suferită.

Mama mea a dat un exemplu al iubirii de-o viaţă şi al serviciului altruist. Domnia mamei mele a fost fără precedent ca durată, dedicare şi devotament. Chiar acum când jelim, îi mulţumim pentru această viaţă de credinţă.

Sunt profund conștient de această mare moștenire și de îndatoririle și responsabilitățile grele ale Suveranității care mi-au fost transmise acum. În asumarea acestor responsabilități, mă voi strădui să urmez exemplul inspirat care mi-a fost dat în susținerea guvernării constituționale și să urmăresc pacea, armonia și prosperitatea popoarelor din aceste insule și din regatele și teritoriile Commonwealth-ului din întreaga lume.

În acest scop, știu că voi fi susținut de afecțiunea și loialitatea popoarelor al căror suveran am fost chemat să fiu și că, în îndeplinirea acestor îndatoriri, voi fi ghidat de sfaturile parlamentelor lor alese. În toate acestea, sunt încurajat de sprijinul constant al iubitei mele soții.

Profit de această ocazie pentru a-mi confirma dorința și intenția de a continua tradiția de a ceda veniturile ereditare, inclusiv moșia Coroanei, guvernului meu, în beneficiul tuturor, în schimbul subvenției suverane, care îmi susține îndatoririle oficiale în calitate de șef de stat și de șef de națiune.

Iar în îndeplinirea sarcinii grele care mi-a fost încredințată și căreia îi dedic acum viața ,ea, mă rog pentru îndrumarea și ajutorul lui Dumnezeu Atotputernic”.

UPDATE 12:30 – Carol al III-lea a fost proclamat Rege de către Consiliul de Aderare, iar cei prezenți în sală s-au unit pentru a spune “God save the King” (n.r. “Dumnezeu să-l salveze pe rege”), după care au fost semnate documentele. Lordul Președinte Penny Mordaunt a detaliat următorii pași ai Proclamației, care includ ordinul ca confirmarea aderării regelui să fie citită în toată țara, la Londra, Edinburgh, Cardiff și Belfast – o întoarcere la o epocă trecută, când vestea unor astfel de evenimente era răspândită în acest mod în toată țara. De asemenea, a dat ordin ca salvele de tun să se desfășoare imediat ce va fi citită Proclamația Principală, la ora locală 11.00, de la balconul care dă spre Friary Court, la Palatul St. James.

UPDATE 12:15 – Carol al III-lea a fost proclamat Rege de către grefierul Consiliului în timpul ceremoniei Consiliului de Aderare, care are loc în prezent la Palatul St. James din Londra. Proclamarea de către Richard Tilbrook, Grefierul Consiliului Privat, a fost urmată de exclamația “God save the King!” (n.r. “Dumnezeu să-l salveze pe rege”) din partea publicului. Ceremonia este televizată pentru prima dată în istorie, transmite CNN.

YouTube video

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

“Băi, Nicu D. Frânaru, du-te acasă!”

În mandatul său de aproape patru ani, Nicușor Dan a reușit cel mai dramatic salt înapoi al Capitalei din întreaga istorie. Vechea administrație a...

“Băi, Nicu D. Frânaru, du-te acasă!”

În mandatul său de aproape patru ani, Nicușor Dan a reușit cel mai dramatic salt înapoi al Capitalei din întreaga istorie. Vechea administrație a...

Grav abuz DNA. Șapte ani de închisoare degeaba pentru Adamescu, într-un dosar instrumentat

Într-un caz care a ridicat serioase semne de întrebare cu privire la legalitatea și integritatea procurorilor anticorupție, Tribunalul București a emis o hotărâre...
Ultima oră
Pe aceeași temă