16.2 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăInternaționalCel puțin patru morți și zeci de răniți în Filipine, după un...

Cel puțin patru morți și zeci de răniți în Filipine, după un atac terorist

Cel puțin patru persoane au fost ucise într-un atac terorist produs în Filipine, în timpul unei slujbe religioase catolice, în ziua de duminică, 3 decembrie 2023.

Pe lângă persoanele ucise, alte circa 50 de persoane au fost rănite. Atacul a fost reprezentat de o explozie, care ar fi fost produsă fie de un dispozitiv exploziv improvizat, fie de o grenadă militară.

Slujba catolică se desfășura în incinta Universităţii de Stat Mindanao din orașul Marawi, aflat în sudul țării, acesta fiind un mare oraș cu majoritate musulmană. Șeful statului filipinez, președintele Ferdinand Marcos Jr, a acuzat “teroriștii străini” pentru acest atac. “Extremiștii care exercită violență împotriva celor nevinovați vor fi întotdeauna priviți ca dușmani ai societății noastre”, a subliniat președintele Marcos.

Cu câteva zile mai înainte, un atac al armatei filipineze a ucis 11 teroriști islamiști. Teroriștii ar face parte din grupul Maute, aflat în legătură cu gruparea Stat Islamic (ISIS). Gruparea luptă pentru a instaura în sudul Republicii Filipine un “stat islamic”.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Barometrul conexiunilor fixe la internet în România

A fost realizat un studio complex al vitezei internetului furnizat de operatorii din țara noastră. “Studiul nPerf se bazează pe mii de teste efectuate exclusiv...

DACĂ V-AȚI VACCINAT “ANTI-COVID”, NU MAI CONSUMAȚI BĂUTURI ENERGIZANTE!!!

Spuneam mai devreme, „Energizantele, noua cauză a deceselor subite ale oamenilor tineri și aparent sănătoși. „Energizant” e noua denumire pentru Vaccin?” Se pare că...

Executoare judecătorească, acuzată că și-a însușit peste 200.000 de lei

O executoare judecătorească din Suceava este acuzată că și-a însușit peste 200.000 de lei, bani obținuți din vânzarea unui imobil, pe care trebuia...
Ultima oră
Pe aceeași temă