Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

CEDO somează Grecia să protejeze migranții de pe teritoriul său

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), sesizată în regim de urgenţă de trei migranţi găzduiţi într-o tabără de refugiaţi în Grecia şi care se consideră ameninţaţi de COVID-19, i-a cerut Atenei să ia măsurile necesare pentru protecţia lor, informează joi CEDO, potrivit AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 09.04.2020 - 17:33

Reclamanţii, doi minori neînsoţiţi şi un bărbat de 80 de ani, au acuzat condiţiile mediocre din taberele de refugiaţi insalubre şi suprapopulate din Grecia, subliniind riscul de a se îmbolnăvi de COVID-19.

În acest dosar, CEDO, cu sediul la Strasbourg, le-a cerut marţi autorităţilor Greciei "să-i transfere pe reclamanţi sau cel puţin să le garanteze condiţii compatibile" cu cele prevăzute de Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, care interzice "tratamentele inumane şi degradante".

Ea le-a cerut de asemenea să ofere îngrijiri, precum şi o asistenţă medicală conformă stării lor de sănătate celor trei migranţi, găzduiţi într-o tabără de refugiaţi din insula Samos.

În jur de 100.000 de solicitanţi de azil trăiesc în prezent în Grecia, dintre care 70.000 în cele 38 de tabere instalate pe teritoriul său, potrivit autorităţilor greceşti.

Două dintre aceste două tabere, situate în Grecia continentală, au fost plasate săptămâna trecută în carantină după înregistrarea a 28 de cazuri de COVID-19.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...