10.5 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăInternaționalCasa Albă: Blocada din Canada „este un risc” pentru lanțul de aprovizionare...

Casa Albă: Blocada din Canada „este un risc” pentru lanțul de aprovizionare auto

Protestele și blocada camionagiilor din Canada sunt un risc serios și pot afecta grav lanțul de aprovizionare auto dintre SUA și Canada.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki, a declarat miercuri că blocada camionagiilor din Canada reprezintă un risc pentru lanțul de aprovizionare al industriei auto, iar oficialii americani au fost în strânsă legătură cu omologii lor din Canada în această problemă, relatează Reuters.

„Urmărim acest lucru îndeaproape”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki, la o conferință de presă. „Blocada reprezintă un risc pentru lanțurile de aprovizionare, pentru industria auto”.


Blocada din Canada reprezintă un risc pentru traficul de aprovizionare către SUA, în urma protestelor începute la Ottawa


Protestele de aproape două săptămâni împotriva mandatelor pandemiei de COVID-19 și a altor restricții au oprit sau încetinit brusc traficul de pe Podul Ambassador care leagă Detroit, Michigan și Windsor, Ontario. Traficul pe podul, cea mai aglomerată legătură a Canadei cu Statele Unite, reprezintă aproximativ 25% din comerțul dintre Canada și Statele Unite, deoarece este folosit pentru transportul de vehicule și piese și produse agricole.

Protestul camionagiilor canadieni continuă. Ottawa a declarat duminică stare de urgență, după ce protestele camionagiilor împotriva vaccinării anti Covid au intrat în a 10-a zi. Între timp, Guvernul a spus clar și răspicat că nu se pune problema renunțării la campania de vaccinare.

Blocada din Canada, risc pentru traficul de aprovizionare cu SUA, generată de „Convoiul pentru libertate”

„Convoiul pentru libertate” a început ca o mișcare împotriva cerințelor canadiane privind vaccinul pentru camionagiii transfrontalieri. În scurt timp, s-a transformat într-un protest mult mai amplu împotriva măsurilor de sănătate publică și a guvernului condus de premierul Justin Trudeau.

Protestatarii au blocat centrul orașului Ottawa în ultimele nouă zile, unii participanți fluturând steaguri confederate sau naziste, iar unii spunând că vor să dizolve guvernul Canadei.

Protestul camionagiilor canadieni continuă, în timp locuitorii sunt din ce în ce mai nemulțumiți și chiar furioși și acuză poliția de atitudine pasivă.

Duminică, poliția din Ottawa a reușit să respingă valul de protestatari și a ridicat noi baricade. Reprezentanții poliției au declarat că autoritățile au început colectarea de date și probe care vor fi, ulterior, folosite în dosarele de urmărire penală.

Astfel, ca urmare a protestelor sporite a apărut și blocada pentru punctele de trecere a frontierei între Canada și SUA, cu un risc ridicat pentru ce lanțul de aprovizionare.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

statuie de 1 milion de euro a lui Mihai Viteazul sau parcare supraetajată?

În orașul Zalău, un proiect de amploare a declanșat un adevărat val de controverse. Este vorba despre planul de a amplasa o statuie...

Persoane care vindeau droguri în București și Dâmbovița, reținuți de polițiști

Patru persoane care vindeau pe stradă droguri în Bucureşti şi Dâmboviţa au fost reţinute de poliţişti, la percheziţiile domiciliare fiind găsite diverse cantităţi de...
00:00:33

VIDEO. Un activist perturbă prezentarea de modă a Victoriei Beckham

Activiștii pentru drepturile animalelor de la PETA au perturbat defilarea Victoriei Beckham la Paris. Un activist a sărit pe podium printre modele și a afișat...
Ultima oră
Pe aceeași temă