O fotografie a lui Ghislaine Maxwell cu un „ochi negru” a fost lansată în mass media de avocatul ei

CASĂ A ORORILOR Ghislaine Maxwell cu un ochi negru în prima poză de după arestare

Ghislaine Maxwell „are un ochi negru” în prima poză dată presei de la arestarea sa.

Share

Adriana Constantinescu 0 comentarii

30.04.2021 - 19:19


Fiica fostului baron de presă britanic Robert Maxwell este acuzată că l-a ajutat pe Jeffrey Epstein în abuzurile sale asupra unor minore, pentru trafic sexual și pentru mărturie mincinoasă. Arestată în iulie anul trecut, la aproape un an după ce Epstein și-a luat propria viață în închisoare, ea a pledat nevinovată, dar a fost considerată un risc de zbor de către judecătoarea Alison Nathan, care a refuzat să-i acorde eliberarea pe cauțiune.

Sternheim, avocatul lui Maxwell, a spus că gardienii au confruntat-o ​​despre cauza vânătăii, amenințând-o că o vor plasa într-o unitate specială de locuințe unde prizonierii sunt trimiși ca pedeapsă sau pentru a-i proteja pe cei care sunt abuzați de alți deținuți.

Maxwell nu este conștientă de cauza vânătăii, dar că „poate fi legat de necesitatea ca ea să-și protejeze ochii de lanternele gardienilor proiectate în celula ei pe tot parcursul nopții”.

Avocații lui Maxwell s-au plâns că este supusă unui regim de supraveghere deosebit de dur după scandalul asupra morții lui Epstein în custodie, în care gardienii poriectează lanterne în celula ei la fiecare 15 minute pentru a verifica dacă respiră. La o ședință de la Curtea de Apel din această săptămână pentru refuzul de a-i acorda cauțiunea, avocatul ei a spus că este tratată ca un risc de sinucidere, chiar dacă nu este suicidă.

Deși instanța de apel a confirmat decizia de a-i refuza cauțiunea, comisia de judecători a întrebat ce anume conduce la controalele nocturne și a sugerat că instanța inferioară ar putea aborda îngrijorările legate de condițiile ei de somn.

În scrisoarea ei de ieri, Sternheim a declarat că Maxwell a fost evaluată ca „deținut fără cerințe semnificative de îngrijire a sănătății mintale” și a cerut ca oficialii închisorii să înceteze controalele nocturne sau să fie obligați „să justifice necesitatea supravegherii cu lanternele perturbatoare”.

Sternheim a acuzat, de asemenea, gardienii penitenciarului că au confiscat în mod necorespunzător documente legale de la Maxwell după o întâlnire între avocat și clientul ei la închisoare sâmbătă. După aceasta, când Maxwell a cerut permisiunea de a folosi baia, un paznic a stat „genunchi la genunchi cu doamna Maxwell”, în timp ce aceasta stătea pe comoda din zona mică care conținea o toaletă și o chiuvetă”, a scris Stenheim. Ea a spus că gardienii au acuzat-o în mod fals pe clienta sa de „o infracțiune foarte gravă” în legătură cu actele legale și că tratamentul ulterior asupra ei a făcut ca „doamna Maxwell să se simtă intimidată și umilită”.

Într-un ordin de ieri adresat plângerii despre controalele nocturne, judecătoarea Nathan a spus că procurorii trebuie să întrebe închisoarea dacă Maxwell este supusă acestora și „dacă da, care este baza pentru care fac acest lucru”. Avocații ei au spus că Maxwell recurge la acoperirea ochilor cu o șosetă. Judecătorul Nathan a spus că oficialii închisorii ar trebui să fie întrebați: „Poate fi asigurată o acoperire adecvată a ochilor?”

Într-o declarație publicată aseară, fratele lui Maxwell, Ian, a spus că „sunt șocat, cum de gardienii surorii mele nu au trimis-o imediat pentru îngrijiri medicale adecvate. În schimb, au agresat-o și au hărțuit-o, învinuind în mod eficient victima. Soluția simplă este de a revizui filmările camerei de securitate non-stop pentru a vedea ce s-ar fi putut întâmpla. ” Descriind închisoarea ca fiind o „Casă a ororilor”, el a adăugat: „Suntem încrezători că, odată ce aceasta se va termina, procurorul va fi cel care va avea proverbial ochiul negru”.

Citește totul despre:

#Ghislaine Maxwell

Comentarii