Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Campanie disperată: Biden promite vaccinuri Covid gratuite dacă va fi ales președinte!

Democratul Joe Biden a declarat vineri că, dacă va fi ales președinte, va impune ca vaccinurile împotriva coronavirusului să fie gratuite pentru toți americanii, ca parte a unei strategii naționale de a depăși această pandemie.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 24.10.2020 - 12:15

"Odată ce avem un vaccin sigur și eficient, acesta trebuie să fie gratuit pentru toată lumea - indiferent dacă sunteți sau nu asigurat", a spus Biden într-un discurs în care și-a prezentat planul de răspuns la pandemie cu doar 11 zile înainte de alegerile prezidențiale din SUA.

Președintele Donald Trump, contracandidatul lui Biden la urne, a fost primul care a declarat că un vaccin împotriva coronavirusului, soluție ce ar putea fi gata în următoarele săptămâni, ar trebui să fie gratuit.

Democrații conduși de Biden l-au atacat pe Trump, imputându-i faptul că nu a reușit să stabilească și să implementeze un răspuns la nivel național pentru o pandemie care a ucis până acum peste 223.000 de americani.

"Covid-19 depășește toate pericolele cu care ne-am confruntat în istoria recentă și nu prezintă semne de încetinire. Virusul este în crește în aproape fiecare stat", a spus Biden într-un discurs în Wilmington, Delaware, completând: "Suntem la mai bine de opt luni în această criză și președintele încă nu are un plan. A renunțat. A renunțat la voi. A renunțat la familiile voastre. A renunțat la America."

Biden a spus că, dacă va fi ales, va pune „imediat” în aplicare o strategie națională „pentru a trece în cele din urmă de acest virus și a ne întoarce la viața obișnuită”.

Strategia ar include consultarea guvernatorilor din toate cele 50 de state în timpul tranziției prezidențiale.

În cazul în care va prelua funcția prezidențială, Biden ar cere Congresului să adopte un proiect de lege major care să descrie tot ce este necesar pentru combaterea virusului, să implementeze un mandat de purtare obligatorie a măștii în clădirile federale și în transportul interstatal și să demareze un program național de testare, echivalent cu o creștere de șapte ori a capacităților de analiză față de norma de testare existentă astăzi.

Citește totul despre:

Comentarii