California: Opt morţi şi 26 de dispăruţi în urma unui incendiu

Cel puţin opt persoane şi-au pierdut viaţa iar ale altor 26 de pasageri date dispărute dimineaţă în violentul incendiu al unui vapor pentru turişti în largul coastelor Californiei, ne spune AFP

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 03.09.2019 - 18:29

Vaporul, o ambarcaţiune cu o lungime de 22 de metri amenajată pentru ieşiri în larg dedicate sportului subacvatic, s-a scufundat în timp ce pompierii încercau să stingă focul, a anunţat paza de coastă.

Când pompierii au ajuns la faţa locului, nava era "în întregime cuprinsă de flăcări", a subliniat într-o conferinţă de presă şeriful comitatului Santa Barbara, Bill Brown, însărcinat cu ancheta.

Vasul s-a scufundat
 

Distrus de foc până la linia de plutire, "Conception" este scufundat la circa 20 de metri de fund, la numai 20 de metri de coasta insulei Santa Cruz, în largul portului său de origine, Santa Barbara. Acolo aruncase ancora, la adăpost într-un mic golf, pentru a petrece noaptea.

Până în prezent, patru victime decedate au fost recuperate, "doi bărbaţi şi două femei" care nu au fost identificaţi oficial, a precizat şeriful Brown.

Echipele de salvare "au localizat alte patru victime pe fundul oceanului în apropierea navei", a adăugat el. "Avem echipe de scafandri care încearcă să recupereze corpurile, dar vaporul este instabil şi nu sunt sigur că vom fi în măsură să recuperăm aceste corpuri sau altele care s-ar mai afla în navă", a declarat Bill Brown.

Echipele de salvare au desfăşurat un important dispozitiv, cu scafandri şi elicoptere, pentru a cerceta cu mare atenţie zona în căutarea unor eventuali supravieţuitori, însă autorităţile se tem că cei 26 de dispăruţi au rămas prizonieri flăcărilor.

"Eforturile noastre vor continua toată noaptea până marţi dimineaţă. Cred însă că trebuie să ne pregătim pentru ce este mai rău", a declarat Monica Rochester, căpitan al pazei de coastă.

În total, 39 de persoane se aflau la bord, şase membri ai echipajului şi 33 de pasageri, a precizat ea.

Membri ai echipajului au sărit peste bord
 

Cinci membri ai echipajului, care nu dormeau în momentul izbucnirii incendiului, au sărit peste bord şi au fost pescuiţi de o navă de agrement aflată în apropiere, a adăugat căpitanul Rochester.

Restul pasagerilor este posibil să fi dormit la momentul producerii tragediei.

Focul a izbucnit în jurul orelor 03.15 (10.15 GMT), iar echipele de salvare au fost avertizate prin radio 15 minute mai târziu, a precizat pentru CNN un ofiţer al pazei de coastă, Aaron Bemis.

Deocamdată, nu a fost avansată nicio ipoteză în legătură cu cauza incendiului, mai scrie AFP.

Comentarii