12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalBulgaria cumpără avioane militare noi și second hand din Occident în valoare...

Bulgaria cumpără avioane militare noi și second hand din Occident în valoare de un miliard de dolari

Ministrul a precizat, pentru postul public BNT, că Bulgaria va căuta oferte ”pentru avioane noi şi second-hand” pentru ”a găsi cele mai bune preţuri şi cele mai bune opţiuni”.

Karakaceanov a declarat în noiembrie că ministerul său va solicita oferte de la mai mulţi producători.

Avioanele ce urmau să fie luate în calcul sunt F-16 de la Lockheed Martin, JAS 39 Gripen al Saab, Typhoon al Eurofighter şi F/A-18 Super Hornet de la Boeing.

Aparatele de fabricaţie occidentală urmează să ia locul celor sovietice MiG-29. Valoarea contractului este aşteptată să se ridice la circa 1,5 miliarde de leva (946 milioane de dolari).

Potrivit lui Karakaceanov, Ministerul Apărării îşi propune să cheltuiască 20% din bugetul militar pentru achiziţia de arme şi echipamente noi. Până în 2024, Sofia va majora bugetul pentru apărare la 2% din PIB, a indicat ministerul.

Conform planului de investiţii, vor fi achiziţionate vehicule motorizate care vor înlocui transportoarele blindate BTR-60 de fabricaţie sovietică, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă