20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalBrazilia se pregătește de petrecere. Carnavalul de la Rio din acest an...

Brazilia se pregătește de petrecere. Carnavalul de la Rio din acest an va bate toate recordurile

“Am făcut eforturi uriaşe pentru a prezenta lumii un carnaval foarte frumos şi sperăm că el se va desfăşura într-o atmosferă calmă şi fără violenţă”, a declarat controversatul primar din Rio de Janeiro, fostul pastor Marcelo Crivella, într-o conferinţă de presă.

Agenţia municipală pentru turism Riotur speră, de asemenea, că acest aflux de vizitatori să stimuleze economia locală cu 3,5 miliarde de reali (aproximativ 900 de milioane de euro). În 2017, sumele cheltuite de turiştii prezenţi la Carnavalul de la Rio au totalizat 3 miliarde de reali.

Primăria mizează şi pe un grad de ocupare de 90% în rândul hotelurilor din metropola braziliană.

“Rio are nevoie ca aceste evenimente mari să fie un succes, pentru a genera încasări şi pentru a crea locuri de muncă”, a subliniat Marcelo Alves, directorul Riotur.

La un an şi jumătate după ce a găzduit Jocurile Olimpice, Rio de Janeiro este afectat de un val de violenţe, agravate de o gravă criză financiară.

Fost pastor al Bisericii Universale a Împărăţiei lui Dumnezeu, primarul Marcelo Crivella a fost criticat şi acuzat că promovează o morală excesivă, după ce a anunţat în urmă cu şase luni că a redus cu 50% subvenţiile acordate şcolilor de samba care participă la Carnavalul de la Rio.

Pentru a elimina criticile, edilul brazilian a decis joi să fredoneze în timpul conferinţei de presă, adaptând versurile unei piese celebre de samba: “cel care nu iubeşte samba nu este un primar bun”.

Cântecul original, “O samba da minha terra”, de Dorival Caymmi, conţine versul următor: “cei care nu iubesc samba nu sunt oameni buni”.

“Nu este adevărat că primarul nu susţine Carnavalul din motive religioase, aceste argumente nu sunt admisibile”, a adăugat el.

Cu toate acestea, anul trecut, la o lună după ce a câştigat alegerile locale şi a devenit primar, Marcelo Crivella a boicotat festivităţile organizate cu ocazia Carnavalului şi nu a asistat la niciuna dintre defilările programate în cadrul evenimentului.

Nu a participat nici la tradiţionala procesiune în timpul căreia cheile oraşului sunt înmânate regelui Momo, personaj obez şi jovial, care întruchipează frenezia şi exuberanţa carnală a celei mai mari petreceri populare de pe Terra.

În acest, ceremonia de înmânare a cheilor oraşului, care marchează debutul oficial al Carnavalului de la Rio de Janeiro, va avea loc pe 9 februarie.

Cele mai citite

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....
Ultima oră
Pe aceeași temă