4.2 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăInternaționalBrazilia: Cel puţin 42 de deţinuţi ucişi în ciocnirile din mai multe...

Brazilia: Cel puţin 42 de deţinuţi ucişi în ciocnirile din mai multe închisori

Agenţia închisorilor de stat din Amazonas a informat că toţi cei 42 de deţinuţi găsiţi decedaţi în Manaus arată semne de asfixiere.

Incidentele aduc aminte de cele din 2017. Atunci, peste 120 de deţinuţi au fost ucişi de alţi deţinuţi în timpul mai multor săptămâni de lupte între diferite grupări criminale rivale în statele nordice.

Duminică, 15 deţinuţi au fost ucişi într-o revoltă din închisoarea Anision Jobim din Manaus, în acelaşi loc murind acum doi ani 56 de deţinuţi.

Autorităţile locale au informat că deţinuţii au început luptele între ei duminică la prânz, însă forţele de securitate au recâştigat controlul în 45 de minute.

Nu au fost oferite mai multe informaţii despre crimele de luni.

Ministerul Justiţiei şi Securităţii Publice a informat că va trimite o echipă federală pentru a ajuta oficialii locali să gestioneze situaţia.

Guvernatorul statului Amazonas, Wilson Lima, a afirmat: „Tocmai am vorbit cu ministrul Justiţiei, Sergio Moro, cel care trimite deja o echipă de intervenţie în Amazonas, pentru a ne ajuta în acest moment de criză şi cu o problemă care este naţională: cea a închisorilor”.

Mai multe grupări criminale din Brazilia îşi desfăşoară activităţile din închisori neperturbate iar crimele din 2017 au avut loc în conexiune cu grupări rivale, determinând autorităţile să încerce separarea facţiunilor şi să transfere deţinuţi constant.

Preşedintele Jair Bolsonaro a promis că va recâştiga controlul asupra închisorilor şi că va construi mai multe astfel de facilităţi.

Cele mai citite

Piedone reconfirmă candidatura la Primăria Capitalei: “Nu mă ascund după perdea!”

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, și-a reconfirmat candidatura la Primăria Capitalei din partea Partidului Umanist Social Liberal (PUSL), marți seara, în direct. Anunţul...

Seiful Arctic pentru Ziua Apocalipsei primește un lot record de semințe de recoltă

O boltă arctică înghețată, construită pentru a păstra culturile agricole globale de la dispariție, a primit semințe marți (27 februarie) de la cel mai...

PSD și PNL fac casă bună la guvernare… pentru Iohannis

Ilustrație: Marian Avramescu S-a demonstrat că Partidul Social Democrat (PSD) și Partidul Național Liberal (PNL) fac casă bună la guvernare, pentru președintele Klaus Iohannis. Șeful...
Ultima oră
Pe aceeași temă