Lasati Marea Britanie sa decida/ Boris Johnson cere alegeri, deoarece rebelii au facut pasul pentru a bloca Brexit-ul "No Deal"

Boris Johnson a pierdut votul 328 -301, si majoritatea, Philip Lee a defectat la Liberalii Democrati

Vot de 328 la 301 impotriva lui Boris Johnson pentru No Deal, tradat de 21 de Conservatori si unul care a defectat, Boris Johnson cheama alegeri generale pe 14 Octombrie

Share

Redacția Online 0 comentarii

Actualizat: 04.09.2019 - 03:14

Boris Johnson conduce un Guvern Minoritar, diferenta de un vot pentru Majoritate a fost pierduta in seara aceasta cand unul dintre deputati a defectat la Liberali Democrati.

Douzeci si unu de deputați conservatori au votat impotriva partidului, acestia urmand a fi exclusi din partid.

Votul pentru o lege "No Deal" a fost de 328 la 321, Johnson a pierdut practic primul sau vot in Parlament ca Prim Ministru.

Deputatii vor veni maine cu o nouă lege care va încerca să întârzie Brexit-ul pentru a treia oară - trecând-o prin Commons și Lords în fața Parlamentului.

Boris Johnson spune că va înainta o moțiune pentru alegeri rapide pentru data de 14 octombrie.

Johnson a dezvăluit în această seară planul său de a sparge impasul Brexit - fiind de acord cu o piață  deschisa in Irlanda pentru animale și agricultură.

În timpul unei dezbateri a Camerei Comunelor, premierul a spus că este gata să propună o alternativă de culise. În conformitate cu planul, Irlanda de Nord va corespunde regulilor irlandeze și ale UE în anumite sectoare după Brexit pentru a evita necesitatea unei frontiere dure.

Ideea s-ar fi conturat înaintea discuțiilor cu premierul irlandez Leo Varadkar, de săptămâna viitoare.

Premierul a spus în mod repetat că nu există nicio șansă de a face un acord cu UE decât dacă backstop-ul este eliminat. Backstop-ul este conceput pentru a evita o frontieră durabilă cu Irlanda, legând Regatul Unit de regulile vamale ale UE, cu excepția cazului în care se semnează un nou acord comercial.

 

 

 

 

Comentarii