11.3 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăInternaționalBoris Johnson a participat alături de familie la marșul împotriva antisemitismului

Boris Johnson a participat alături de familie la marșul împotriva antisemitismului

Boris Johnson s-a alăturat unui marș împotriva antisemitismului la Londra, cu câteva ore înainte ca Hamas să elibereze un alt grup de ostatici.

Fostul prim-ministru și-a adus soția, Carrie, și pe copilul lor cel mic, Frank, la demonstrație. Poliția Metropolitană a desfășurat un număr semnificativ de ofițeri pentru a menține oamenii în siguranță.

“Israelul trebuie să existe” a declarat Johnson.

“Antisemitismul văzut la marșurile pro – Palestina din întreaga Europă demonstrează de ce Israelul trebuie să existe”, a spus Boris Johnson la marșul de astăzi de la Londra.

Boris Johnson at London

CREDIT: Jordan Pettitt/PA Wire

Fostul premier a declarat pentru GB News că este „foarte trist că acest marș trebuie să aibă loc”.

„Orice a făcut sau face Israelul, cred că antisemitismul pe care l-am văzut în unele dintre marșurile din jurul Europei mi-a confirmat cu adevărat necesitatea absolut umană ca Israelul să existe”, a spus el.

Qatarul a declarat că Hamas va elibera 13 israelieni și șapte cetățeni străini într-un al treilea schimb de ostatici pentru prizonieri palestinieni. Surse americane au spus că unii dintre cei de pe lista cetățenilor străini sunt americani.

Schimbul de prizonieri de sâmbătă a fost pus sub semnul întrebării când Hamas a acuzat Israelul că nu a permis eliberarea sumei convenite de ajutor în nordul Gazei.

După o intervenție a Egiptului și Qatarului, înțelegerea a fost salvată și s-a făcut un nou schimb.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă