16.7 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăInternaționalBlockbusterul "Titanic" a fost relansat în format 3D

Blockbusterul “Titanic” a fost relansat în format 3D

La 15 ani după lansarea blockbusterului “Titanic” şi la 100 de ani după scufundarea celebrului transatlantic în chiar prima sa călătorie spre America, regizorul James Cameron şi două dintre starurile filmului, Kate Winslet şi Billy Zane, au păşit din nou pe covorul roşu, marţi, la Londra, pentru relansara filmului în variantă 3D, transmite Agerpres.

“Am muncit din greu pentru a reuşi această conversie în 3D şi am obţinut o adevărată bijuterie. Nici nu poţi să-ţi dai seama că acest film nu a fost realizat direct în 3D, încă de la început”, a declarat regizorul James Cameron pentru canalul de televiziune Sky News, la intrarea în Royal Albert Hall din Londra, locul unde a avut loc cea de-a doua premieră mondială a filmului.

Această nouă versiune a filmului “Titanic” a fost scoasă la 15 ani după versiunea originală care la vremea sa a fost cel mai bine vândut film din toate timpurile, cu încasări de 1,8 miliarde de dolari, fiind depăşit în prezent tot de o producţie 3D semnată de Cameron, “Avatar”. De asemenea, filmul “Titanic” a cucerit 11 premii Oscar.

“Această variantă aduce încă o dimensiune. Este o experienţă cu totul diferită (faţă de original). Chiar ai impresia că te afli pe vas şi că la un moment dat apa te înconjoară din toate părţile”, a comentat protagonista filmului, Kate Winslet.

Actriţa britanică avea doar 22 de ani când a fost proiectată la rangul de vedetă mondială pentru rolul lui Rose DeWitt Bukater, din filmul “Titanic”. În acest film din 1997 Kate Winslet a jucat alături de Leonardo DiCaprio. Kate Winslet, acum în vârstă de 36 de ani şi mamă a doi copii, susţine că acest film este ca “o amintire îndepărtată” şi iniţial i s-a părut ciudată decizia relansării sale în format 3D.

RMS Titanic a fost cel mai mare transatlantic din lume când a plecat în călătoria sa inaugurala din Southampton, Anglia cu destinatţia New York, la data de 10 aprilie 1912. La trei zile de la plecare, la ora 23:40 în data de 14 aprilie 1912, s-a ciocnit cu un aisberg şi s-a scufundat la ora 2:20 în dimineaţa următoare. În acest accident şi-au pierdut viaţa 1.517 persoane din cele 2.223 aflat la bord.

Cele mai citite

Aeroport evacuat! Alertă cu bombă la Chișinău, a doua în două zile

Un zbor de la Londra către Chișinău a fost nevoit să schimbe ruta de urgență, îndreptându-se către aeroportul din Iași, după ce aeroportul din...

Zelenski mulțumește SUA pentru ajutorul de 89 de miliarde de euro

Președintele ucrainean Volodymyr Zelenski și alți lideri europeni au mulțumit SUA pentru adoptarea unui proiect de lege de ajutor vital de 89 de miliarde...

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...
Ultima oră
Pe aceeași temă