27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalBilanțul cutremurului din Indonezia: 16 persoane decedate, 67 grav rănite și 500...

Bilanțul cutremurului din Indonezia: 16 persoane decedate, 67 grav rănite și 500 sunt blocate

Numărul celor decedaţi în urma cutremurului a ajuns la 16, iar peste 67 de persoane au fost rănite grav, în timp ce mai mult de 1.000 de case au fost afectate.

În ceea ce priveşte turiştii rămaşi pe munte, echipele de salvare s-au deplasat luni dimineaţă pentru a-i ajuta pe cei blocaţi, care sunt prinşi în două puncte ale muntelui, a comunicat agenţia pentru servicii de urgenţă a Indoneziei, adăugând că alunecările de teren provocate de cutremur au blocat unele trasee de pe munte.

 
Sudiyono, şeful parcului naţional Muntele Rinjani, a declarat: „Încă mai sunt 560 de persoane blocate. În zona Segara Anakan se mai află 500 iar alţi 60 sunt în Batu Ceper. Printre cei blocaţi se află atât cetăţeni din Indonezia cât şi străini din ţări diferite, printre care şi SUA sau Thailanda.

Muntele Rinjani, cu o înălţime de 3.726 de metri, este al doilea cel mai mare vulcan din Indonezia şi este o destinaţie populară printre turişti. Drumul până la vârf durează cel puţin două zile.

Asdiyanto, un oficial al serviciilor de urgenţă, a declarat: „Ultimele informaţii pe care le avem de la echipa de pe teren este că astăzi toate familiile blocate pe Muntele Rinjani vor fi evacuate prin traseul Sembalun”.

Echipa de salvare, care a plecat la ora locală 07:00, este alcătuită din 184 de persoane, printre care şi ofiţeri militari, poliţişti, medici, voluntari şi staff-ul parcului naţional.

Oficialii parcului au închis ruta de căţărare duminică dimineaţa şi i-au sfătuit pe cei blocaţi să rămână într-un loc sigur până când echipa de salvare ajunge la ei.

Conform relatărilor presei locale, un căţărător din Indonezia a fost ucis de rocile care au căzut în timpul unei alunecări de teren. Celelalte persoane blocate se află într-o stare de sănătate bună.

Cele mai citite

Israelul și-ar fi amânat operațiunea de la Rafah (Gaza) pentru a se concentra asupra Iranului

Israelul și-ar fi "amânat" operațiunea militară din orașul Rafah, aflat în Fâșia Gaza, întrucât acum Israelul dorește să se concentreze asupra ripostei pe care...

Echipamente agricole esențiale pentru o fermă

Echipamentele agricole sunt indispensabile pentru o activitate prosperă. Acestea sunt necesare pentru optimizarea proceselor, precum și pentru obținerea unor producții de calitate, indiferent că...

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...
Ultima oră
Pe aceeași temă