22.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăInternaționalBiden face drumuri ca să combată rasismul

Biden face drumuri ca să combată rasismul

În istoria Statelor Unite, comunităţile urbane au fost segregate de trasarea autostrăzilor, care au rupt oraşele în două şi au ţinut pe loc dezvoltarea cartierelor vecine.

Activiştii pentru drepturile civile au denumit aceste autostrăzi drept rasiste, doarece împart cartierele minoritare şi poluează prin traficul adus.

Casa Albă susţine că această problemă există peste tot în SUA şi este responsabilă pentru distrugerea comunităţilor, la început prin distrugerea afacerilor, apoi prin forţarea oamenilor să iasă din casele lor când au fost construite, iar, mai târziu, prin poluarea fonică şi atmosferică adusă de trafic.

Problema persistă atâta timp cât nu este rezolvată, iar preşedintele Joe Biden şi-a propus să schimbe acest lucru.

Dacă programul propus de Biden va trece în Senat, va deveni cea mai mare investiţie în infrastructură din Statele Unite ale Americii. Totodată, programul abordează diminuarea discrepanţelor sociale şi a inechităţilor rasiale, prin întregirea comunităţilor care au fost cândva despărţite.

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...

Ministrul Câciu: România își bazează deficitul pe investiții, singura cale spre dezvoltare economică

Adrian Câciu, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a declarat că România se numără printre puținele țări din UE al căror deficit bugetar este generat...

Simona Halep a primit wild card la turneul WTA de la Tokyo

Simona Halep (32 de ani, locul 1132 WTA) este pregătită să revină în competiții la sfârșitul lunii octombrie, după o absență de 5 luni...
Ultima oră
Pe aceeași temă