9.8 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăInternaționalBesoiu: Sergiu Nicolaescu rămâne un nemuritor pentru că a dus faima cinematografiei...

Besoiu: Sergiu Nicolaescu rămâne un nemuritor pentru că a dus faima cinematografiei în toată lumea

Actorul Ion Besoiu a declarat, joi, că regizorul Sergiu Nicolaescu rămâne un nemuritor pentru că a dus faima cinematografiei în toată lumea, precizând că acesta mai avea multe lucruri de spus în cinema, potrivit Mediafax.

“Rămâne un nemuritor pentru că a dus faima cinematografiei române în toată lumea. Mai avea să spună multe lucruri în cinematografie”, a spus Besoiu.

El a precizat că este foarte trist, pentru că Sergiu Nicolaescu îi era şi bun prieten. “Sunt foarte trist pentru că a murit un artist, un prieten şi un om cu o putere de muncă extraordinară”, a mai spus Besoiu.

Sergiu Nicolaescu a decedat joi, la ora 8.20, în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anunţat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 şi recent fusese operat de peritonită.

Cineastul Sergiu Nicolaescu, decedat joi, la vârsta de 82 de ani, a strâns, la capătul unei cariere de peste 40 de ani, o colecţie impresionantă de peste 60 de filme în care a îmbrăcat, pe rând sau, uneori, chiar în acelaşi timp, haina de regizor, scenarist şi actor, cu o abilitate neobişnuită.

Citeşte şi: Sergiu Nicolaescu a MURIT

Cele mai citite

Suedia avertizează privind spionajul rus, în special în Arctica

Serviciile de informaţii suedeze (SÄPO) au avertizat miercuri cu privire la ameninţarea teritorială reprezentată de spionajul rus, în special în Arctica, pe măsură ce...

FSB acuză British Council de spionaj pentru Ucraina

Serviciile de securitate ruse (FSB) au acuzat miercuri British Council, agenţia britanică pentru educaţie şi cultură, de colectarea de informaţii militare de la refugiaţii...

Alegerile lu’ Nichipercea – Puterea.ro

În 1999, în vizita sa în România, Papa Ioan Paul al II-lea a rostit o frază memorabilă: “În scrieri vechi țara voastră e...
Ultima oră
Pe aceeași temă