19.3 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăInternaționalBazele militare americane, lovite de Covid-19 pe măsură ce pandemia se agravează

Bazele militare americane, lovite de Covid-19 pe măsură ce pandemia se agravează

Ordinul de instituire a restricțiilor, care a fost emis sâmbătă dimineață, interzice aproape toată mișcarea de personal în afara bazelor pentru zecile de mii de soldați americani cantonați, dacă deplasările nu sunt nu aprobate de un ofițer cu gradul de locotenent-colonel sau superior. Ordinele vin după ce amiralitatea americană a anunțat săptămâna trecută „măsuri extraordinare” pe care Marina le-ar putea lua pentru a restatua prezența militară a SUA în regiune în perspectiva pandemiei care se agravează.
Biroul guvernatorului prefectural din Okinawa a declarat duminică faptul că62 de cazuri de Covid-19 au fost diagnosticate în rândul personalului de la Stația Aeriană a Corpului de Pușcași Marini SUA din Futenma, Camp Hansen și Camp Kinza.  Armata americană nu a dat, însă, niciun detaliu cu privire la cazurile de infectare din cauza exigențelor în materie de securitate. Totuși, Generalul Joel Carey, comandantul bazei aeriene Kadena, a declarat, vineri, că „au apărut mai multe cazuri pozitive noi” în instalațiile militare americane din insulă, precum și trei cazuri în rândul populației locale. “Cazurile din SUA au fost, în primul rând, pușcașii marini repartizați bazelor din Futenma și Camp Hansen și au la bază atât un istoric de călătorie cât și cauze pe care încă nu le putem identifica, indicând potențialul unei reemergențe de răspândire în comunitate”, a spus Carey în cadrul unei declarații postate pe site-ul bazei americane.

Restricțiile nu impresionează autoritățile japoneze

Restricțiile impuse în cadrul bazelor US Marine Corps interzic practic orice activitate desfășurată în afara amplasamentelor, cu excepția călătoriei către și de la baze către reședințe. Personalul militar al SUA și familiile acestora, inclusiv contractorii civili americani, nu au voie să viziteze nicio unitate din afara bazei, să utilizeze transportul public sau chiar să facă exerciții în aer liber. De asemenea, personalul nu își poate lua concediu sau vacanță în această perioadă.
În ciuda restricțiilor, însă, oficialii administrației din Okinawa și-au exprimat frustrarea față de procedurile adoptate de forțele americane. Într-o declarație de presă, guvernatorul prefectural Denny Tamaki a declarat că SUA nu ar trebui să mai permită trupelor sale să vină în Okinawa din bazele SUA și în alte părți în timpul pandemiei. Tamaki a declarat pentru radiodifuzorul public NHK News că această creștere a cazurilor americane de îmbolnăvire vine după ce insula s-a descurcat bine prevenind extinderea focarelor de infecție. Okinawa a avut zero cazuri noi între 1 mai și 7 iulie. Numărul total din 10 iulie este de 145 de infecții, bilanțul incluzând și șapte decese.
“Sunt șocat. Este extrem de regretabil faptul că un număr mare de cazuri apar într-o perioadă scurtă de timp, într-un moment în care toți cetățenii din Okinawa luptă din răsputeri să împiedice răspândirea infecției”, a mai spus guvernatorul prefectural Denny Tamaki.

Cele mai citite

Focar de rujeolă, într-o comunitate de romi. 15 copii au ajuns la spital

Un focar de rujeolă a fost descoperit de autorităţile sanitare din judeţul Bistriţa-Năsăud într-o comunitate de romi din oraşul Năsăud, după ce seara trecută...

de la bășcălie, la umor și revelație

Influencer: „Dacă vreau să văd o schimbare în lume, în primul rând trebuie să mă schimb eu.” Bianca Adam M-am întâlnit cu doi influenceri,...

Rusia – Ucraina, ziua 709: Interdicție pentru ucraineni de a se apropia de granițele cu România și Republica Moldova

Cetăţenii ucraineni cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, care pot fi recrutaţi pentru a participa la război, au interdicţia de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă