13.2 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăInternaționalAtentatele de la 11 septembrie 2001 - La 21 de ani de...

Atentatele de la 11 septembrie 2001 – La 21 de ani de la dezastru, Biden promite vigilență

Președintele american Joe Biden a invocat memoria răspunsului unit al Americii la atacurile din 11 septembrie 2001 ale Al-Qaida și a promis să “nu renunțe niciodată” în fața amenințărilor teroriste, în cadrul unei comemorări solemne, duminică, la Pentagon.

Remarcile lui Biden despre unitatea națională la 21 de ani de la atentate au contrastat cu avertismentele sale din ultimele zile privind diviziunile periculoase din societatea americană, inclusiv faptul că unii republicani care susțin agenda fostului președinte Donald Trump reprezintă o amenințare la adresa democrației, scrie Reuters.

“Sper că ne vom aminti că, în mijlocul acestor zile întunecate, am avut grijă unul de celălalt”, a spus Biden, în timp ce ploaia cădea pe trupele care stăteau în spatele său, flancându-i pe secretarul apărării și pe generalul de top.

Aproape 3.000 de persoane au murit în atentate, când teroriștii din Al-Qaida au intrat cu avioanele în turnurile World Trade Center din New York și în Pentagonul din Arlington, Virginia, în timp ce un al patrulea avion s-a prăbușit în Pennsylvania.

Soldații zborului 93 al United Airlines i-au învins pe teroriști, iar avionul s-a prăbușit pe un câmp, împiedicând astfel atingerea unei alte ținte.

Comemorarea are loc la un an după ce Biden a pus capăt războiului condus de SUA în Afganistan, lansat în urmă cu două decenii pentru a eradica gruparea militantă Al Qaeda, care a comis atacurile de la 11 septembrie 2001 după ce le-a pus la cale din Afganistan.

Retragerea haotică a trupelor americane de către Biden anul trecut și căderea rapidă a țării în mâinile talibanilor, a atras critici din partea membrilor ambelor partide politice.

Dar Biden a promis că lupta împotriva terorismului va continua. “Nu ne vom odihni. Nu vom uita niciodată. Nu vom renunța niciodată”, a spus el.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

“Super Tuesday” în campania electorală din SUA. Cetățeni din 16 state își vor alege candidatul

Ziua de marți, 5 martie 2024, este supranumită în SUA "Super Tuesday", întrucât în peste o treime din teritoriul Statelor Unite se vor alege...

Grecii care au înlocuit Enel în România, afaceri cu rușii de la Lukoil

O companie deținută de grecii de la PPC a acordat un contract de 54,7 milioane de lei rușilor de la Lukoil România. Se spune...

Ciolacu crede că România intră în Schengen rutier până la finalul anului

România intră în Schengen rutier până la finalul anului, iar de anul viitor românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru America-acestea sunt...
Ultima oră
Pe aceeași temă