19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalAtena: Poliţia a evacuat 140 de locatari ilegali

Atena: Poliţia a evacuat 140 de locatari ilegali

Zeci de poliţişti au descins luni în zori în imobilele ocupate de câteva săptămâni de rezidenţi ilegali, în special refugiaţi şi migranţi, într-o zonă din Atena cunoscută ca adăpost pentru militanţii de extremă stângă şi micii distribuitori de droguri. Operaţiunea a fost autorizată de procuratura capitalei.

Printre cei reţinuţi – 57 de bărbaţi, 51 de femei şi 35 de minori – sunt mulţi iranieni, irakieni, afgani şi eritreeni, precum şi doi greci şi un francez, au precizat forţele de ordine. Străinii au fost preluaţi de direcţia de resort din poliţie.

Noul guvern conservator al Greciei, condus de Kyriakos Mitsotakis, a promis că va lua măsuri împotriva rezidenţilor ilegali, pentru restabilirea ordinii în Exarhia şi asigurarea accesului poliţiei în cartier. Noul primar al Atenei, Costas Bakoyannis, care a depus jurământul duminică, s-a angajat de asemenea să pună pe primul plan securitatea; el a acuzat precedentul guvern de tolerarea vandalismului din partea unor grupări anarhiste.

Cartierul Exarhia a fost adesea scena confruntărilor dintre protestatari şi forţele de ordine, în special după ce un poliţist a ucis un adolescent în 2008, declanşând mai multe revolte urbane. Poliţistul, condamnat după incident, a fost eliberat la sfârşitul lui iulie, după ce a beneficiat de o reducere a pedepsei.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

100 de arestați la Boston după o manifestație pro-Palestina

Aproximativ 100 de persoane considerate a fi manifestanţi pro-palestinieni au fost arestate sâmbătă dimineaţa în campusul unei universităţi din Boston şi tabăra lor a...
Ultima oră
Pe aceeași temă