9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalAtacurile de la Paris: Suspect bosniac arestat în Germania

Atacurile de la Paris: Suspect bosniac arestat în Germania

Suspectul în vârstă de 39 de ani a fost reținut pe baza unui mandat european de arestare eliberat de autoritățile belgiene.

El este acuzat de “complicitate cu o organizație teroristă” în legatură cu atacurile.

Atentatul este considerat a fi fost conceput de Abdelhamid Abaaoud, cetățean belgian.

El fost ucis într-un raid de poliție din Saint-Denis, din nordul Parisului, pe 18 noiembrie 2015.

În Belgia au avut loc atacuri asupra unui aeroport și a unei stații de metrou în 2016 – de către suspecți legați de atacatorii de la Paris.

Singurul atacator francez, Salah Abdeslam, a fost împușcat și rănit în timpul unui raid dramatic la Bruxelles după luni de zile și a fost mai târziu condamnat la 20 de ani de închisoare.

Joi, poliția federală germană și procurorii din Dresda au declarat că au reținut săptămâna trecută un bărbat suspectat de implicarea în atacurile de la Paris “inclusiv în sala de concerte Bataclan”, vineri, 13 noiembrie 2015.

Omul, care nu a fost numit oficial, a fost anterior subiectul unei anchete separate care implica doi cetateni bosniaci suspectati traficul de arme ilegale, inclusiv arme militare; a informat site-ul german de știri Focus

Statul Islamic a declarat că se află în spatele atacurilor de la Paris, cu aproape patru ani în urmă, care au vizat o sală de concerte, un stadion major, restaurante și baruri.

Poliția crede că Abdelhamid Abaaoud a fost conducătorul atacurilor din capitala franceză, în timp ce complicele său, Chakib Akrouh, sa aruncat în aer în timpul raidului poliției.

În luna martie a acestui an, un om care și-a împrumutat apartamentul celor doi bărbați a fost condamnat la patru ani de închisoare deși a negat că știa că perechea făcea parte din mișcarea jihadistă.

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă