19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalArmata ucraineană: Rusia încearcă să stabilească controlul asupra regiunii Donețk

Armata ucraineană: Rusia încearcă să stabilească controlul asupra regiunii Donețk

Rusia atacă zeci de ținte civile și militare în încercarea sa de a stabili controlul deplin asupra regiunilor Lugansk și Donețk din estul Ucrainei, 120 de rachete lovind peste noapte zona din jurul orașului Nikopol, au declarat oficialii ucraineni, potrivit Reuters.


„Inamicul își concentrează eforturile pe stabilirea controlului deplin asupra teritoriilor regiunilor Lugansk și Donețk”, a declarat Statul Major al Ucrainei într-un raport de joi (11 august), citând peste 60 de așezări și ținte militare.

Rusia vrea controlul total asupra regiunii Donețk, numai în ultima noapte fiind ucise trei persoane și alte șapte rănite

Guvernatorul Dnipropetrovskului, Valentyn Reznychenko, a declarat, pe Telegram, că trei persoane au fost ucise și șapte rănite în urma bombardamentelor la Nikopol, când 120 de rachete Grad au lovit zona.


Reuters nu a putut verifica informațiile câmpului de luptă.

Rusia și Ucraina se bat pentru Donețk cu pierderi grele

Militarii din Rusia și Ucraina sunt angajaţi în lupte grele în afara oraşului Donețk din estul Ucrainei, ambele părţi anunţând joi pierderi grele, relatează agenţia DPA.

Trupele loiale Moscovei încearcă să alunge armata ucraineană de pe poziţiile ei deţinute în suburbii, conform rapoartelor militare unanime din ambele ţări.

Oraşul Doneţk însuşi este controlat de separatiştii proruşi din 2014, dar armata ucraineană continuă să controleze mari părţi ale zonei cu acelaşi nume.

Rusia și Ucraina se bat pentru Donețk și au pierderi grele, rușii încercând să depresurizeze orașul de artileria ucraineană

Miercuri noapte, lupte au fost raportate în jurul satului Piski, situat la vest de fostul aeroport din Doneţk. Separatiştii au anunţat deja capturarea poziţiilor care au fost contestate ani de zile. Aceste declaraţii nu pot fi verificate independent.

Potrivit Ucrainei, oraşele Marinka şi Krasnohorivka, la sud-vest de Doneţk, au fost de asemenea recent sub tiruri intense. În plus, centrul oraşului Avdiivka a fost bombardat. Se pare că aceste eforturi sunt menite să elibereze Doneţkul din strânsoare. Oraşul industrial a fost recent bombardat de mai multe ori de artileria ucraineană, conform agerpres.ro.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Pe timp de război, cresc acțiunile firmelor producătoare de armament

Acțiunile unor mari companii care produc echipamente militare au crescut semnificativ, în contextul războiului din Ucraina și, mai nou, al războiului din Orientul Mijlociu,...

România, a doua cea mai mare creștere a intenției de vot la europarlamentare

România a înregistrat a doua cea mai mare creştere a intenţiei de vot la alegerile europene din acest an faţă de 2019, după Cehia,...

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...
Ultima oră
Pe aceeași temă