31.3 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăInternaționalArgentina arestează un nou suspect în cazul atacului asupra vicepreședintelui

Argentina arestează un nou suspect în cazul atacului asupra vicepreședintelui

Autoritățile argentiniene au arestat o femeie suspectată că ar fi participat la organizarea tentativei eșuate de asasinare a vicepreședintelui Cristina Fernandez de Kirchner în urmă cu aproape două săptămâni, a anunțat marți presa locală.

Arestarea a fost efectuată după ce informații despre noul suspect au fost găsite în telefonul mobil al partenerului presupusului asasin Fernando Sabag Montiel, potrivit relatărilor din principalele ziare Clarin și La Nacion. În noaptea de 1 septembrie, Sabag Montiel a apăsat pe trăgaciul unui pistol încărcat la câțiva centimetri de capul lui Fernandez de Kirchner, dar acesta s-a descărcat, scrie Reuters.

Aparenta tentativă de asasinat a zdruncinat politica argentiniană, care se confruntă deja cu o criză economică prelungită care a alimentat divergențe interne puternice în cadrul coaliției peroniste de centru-stânga aflate la putere.

Autoritățile judiciare au refuzat să ofere informații despre arestarea raportată pentru Reuters, citând regulile de confidențialitate pentru investigațiile penale în curs.

Potrivit rapoartelor, deținutul fără nume, a treia persoană arestată în acest caz, ar fi făcut parte dintr-o organizație mică și informală care a planificat atacul asupra influentului vicepreședinte de stânga.

Fernandez de Kirchner a fost anterior președinte al țării sud-americane timp de două mandate, între 2007 și 2015.

Rapoartele notează, de asemenea, că oficialii judiciari au sporit securitatea pentru ea și familia sa în urma amenințărilor telefonice cu moartea din ultimele zile.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă