9.4 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăInternaționalApple vrea să cumpere divizia 5G a Intel cu 1 miliard de...

Apple vrea să cumpere divizia 5G a Intel cu 1 miliard de dolari

Surse anonime citate de The Wall Street Journal susţin că înţelegerea pentru divizia 5G a Intel este ca şi realizată şi că un anunţ oficial în acest sens ar putea fi făcut săptămâna viitoare.

Apple a avut o relaţie dificilă cu tehnologia 5G până acum, din cauza celor două mari companii cu care ar fi trebuit să colaboreze pentru ca aceste modem-uri să ajungă în iPhone-uri şi în celelalte device-uri Apple.

Compania condusă de Tim Cook s-a aflat într-o serie de procese cu Qualcomm, după ce a pretins să aceasta profită de poziţia în care se află pentru a cere preţuri prea mari pentru modem-uri.

Apple a încercat să colaboreze cu Intel pentru a obţine modem-urile necesare, însă Intel a decis că nu mai vrea să dezvolte tehnologii 5G pentru dispozitive mobile şi a început să caute un cumpărător pentru această divizie.

Producătorul iPhone-ului a fost astfel nevoit să “se împace” cu Qualcomm şi semneze un nou contract cu aceştia pentru modem-uri de date. În paralel, se pare că Apple a început deja să lucreze la propriile cipuri.

Aici intervine divizia 5G a Intel, care ar putea ajuta Apple să grăbească procesul de crearea a propriilor modem-uri 5G.

După încetarea contractului actual cu Qualcomm, Apple ar putea să folosească tehnologia proprie în cazul conexiunilor de date.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă