20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInternaționalApocalyptica, în concert la Arenele Romane

Apocalyptica, în concert la Arenele Romane

Binecunoscuta trupă finlandeză Apocalyptica revine în România în această primăvară, după aproape şase ani de la ultima prezenţă pe scena românească.

Romanian Rock Meeting se doreşte a deveni o manifestare de tradiţie, care să le ofere fanilor muzicii rock posibilitatea de a se întâlni, a asculta muzica preferată şi, de a participa la show-rile trupelor favorite. În această primăvară, finlandezii de la Apocalyptica vor ţine capul de afiş al evenimentului, două trupe româneşti în plină ascensiune, White Walls şi Changing Skins, urmând a cânta în deschidere. Nordicii vor participa la Romanian Rock Meeting 2012 – Spring Edition, un eveniment, organizat de Promusic Events şi revista Maximum Rock (producător Nelu Brânduşan), care va avea loc în data de 13 mai la Arenele Romane din Bucureşti.

Apocalyptica a mai concertat la Bucureşti în mai 2006 tot pe scena din cadrul Arenelor Romane, iar show-ul a fost un mare succes. Publicul a fost de-a dreptul entuziasmat de prestaţia trupei formate  în 1993, la Helsinki, de violonceliştii Eicca Toppinen, Perttu Kivilaakso şi Paavo Lötjönen, cărora li s-a alaturat şi bateristul Mikko Siren. Finlandezii s-au remarcat încă de la început  printr-un stil eclectic în care primează metalul simfonic. Toţi instrumentiştii care fac parte din componenţa formaţiei au pregătire academică, fiind absolvenţi ai prestigiosului Conservator Sibelius din Helsinki. Influenţele muzicale includ o varietate mare de genuri: speed metal, alternative-metal, hard-rock, metal progresiv, thrash şi, nu în ultimul rând, muzică clasică. Nu lipsesc nici sonorităţile de tip folk, finlandez sau internaţional.

Iniţial, Apocalyptica a pornit ca o formaţie-tribut Metallica, dar, ulterior, originalitatea s-a impus, ştergând orice urmă de epigonism. Trupa abordează atât piese exclusiv instrumentale, cât şi melodii cu voce, asigurată, de regulă, de un artist invitat. Formaţia a colaborat cu nume celebre ca Max Cavalera, Brent Smith, Cristina Scabbia, Gavin Rossdale, Joe Duplantier, Lacey Mosley, Ville Valo, Lauri Ylonen, Matt Tuck, Nina Hagen şi mulţi alţii. Faptul că nu au un vocal permanent în formaţie nu i-a împiedicat însă pe finlandezi să devină celebri, nu doar ca o trupă de acompaniament pentru anumiţi solişti vocali mai cunoscuţi. În opinia lui Eicca Toppinen, acesta nu este un lucru care daunează formaţiei, el considerând că single-urile cu vocali cunoscuţi sunt doar un instrument bun de promovare a trupei.  „Dacă cineva ne cumpără albumul pentru că are o piesă cu Ville Valo, atunci este cu atât mai bine, pentru că acea persoană va ajunge să asculte şi piesele instrumentale şi să înţeleagă de fapt ce este cu Apocalyptica”, a precizat Toppinen într-un interviu acordat în 2006 după concertul de la Bucureşti.  Între instrumentiştii cu care au mai cântat finlandezii, se numără Dave Lombardo (Slayer) şi Sami Kuoppamaki (Reflections). Apocalyptica a lansat şapte albume şi a vândut peste 4.000.000 de copii în toată lumea. În 2010 a apărut pe piaţă ultimul material discografic „7th Symphony”, iar în clipa de faţă, artiştii se află într-un turneu mondial, în care au inclus şi România.

Trupe româneşti care promit, în deschidere

White Walls va deschide alături de Changing Skins, concertul pe care Apocalyptica îl va susţine în cadrul Romanian Rock Meeting – Spring Edition, pentru ambele trupe prezenţa pe scenă alături de Apocalyptica fiind o confirmare a popularităţii din ce în ce mai mari de care se bucură.

Originară din Constanţa, White Walls este trupa cu cea mai rapidă ascensiune pe scena românească de metal. A fost prima formaţie de metal ce a reprezentat România la un concurs de talie internaţională (GBOB), obţinând o clasare în primele cinci locuri şi singura formaţie care a concertat în cadrul unui festival de renume: ProgPower din Olanda. De-a lungul timpului White Walls a avut ocazia să urce pe aceleaşi scene cu Bliand Guardian, Pain Of Salvation, Altar şi mulţi alţii. În prezent trupa se află în plin proces de înregistrare a noului material de studio, al doilea după „Mad Man Circus”. Changing Skins a făcut impresie excelentă în deschiderea unor trupe consacrate româneşti ca Iris, Viţa de Vie, Luna Amară sau Omul cu Şobolani, şi anul acesta, în toamnă, se pregăteşte să lanseze un nou material discografic la o casă importantă de producţie. Până atunci însă, cel mai probabil până la finele acestei luni, cei de la Changing Skins vor scoate un nou videoclip.

Bilete cu preţuri  între 85 şi 250 lei

Biletele la concertul Apocalyptica sunt disponibile în reţeaua Eventim, Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti şi Humanitas şi online pe www.eventim.ro la următoarele preţuri variate:

 
În picioare: 85 lei – pentru primele 300 biletele (preţ valabil până pe 31 martie); 95 lei – următoarele biletele achiziţio­nate până pe 12 mai 2012; 110 lei – pentru biletele achiziţio­nate în ziua concertului, la intrarea în locaţie.

 
La tribună: 95 lei – pentru primele 300 biletele (preţ valabil până pe 31 martie); 110 lei – următoarele biletele achiziţio­nate până pe 12 mai 2012; 125 lei – pentru biletele achiziţio­nate în ziua concertului la intrarea în locaţie.

 
Tichete VIP: 250 lei – doar 25 bilete (include poster 70×100 cm, pass VIP laminat, sesiune meet&greet cu formaţia Apocalyptica). 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă