6.3 C
Bucureศ™ti
vineri, 18 octombrie 2024
AcasฤƒInternaศ›ionalApocalyptica, รฎn concert la Arenele Romane

Apocalyptica, รฎn concert la Arenele Romane

Binecunoscuta trupฤƒ finlandezฤƒ Apocalyptica revine în România în aceastฤƒ primฤƒvarฤƒ, dupฤƒ aproape ลŸase ani de la ultima prezenลฃฤƒ pe scena româneascฤƒ.

Romanian Rock Meeting se doreลŸte a deveni o manifestare de tradiลฃie, care sฤƒ le ofere fanilor muzicii rock posibilitatea de a se întâlni, a asculta muzica preferatฤƒ ลŸi, de a participa la show-rile trupelor favorite. În aceastฤƒ primฤƒvarฤƒ, finlandezii de la Apocalyptica vor ลฃine capul de afiลŸ al evenimentului, douฤƒ trupe româneลŸti în plinฤƒ ascensiune, White Walls ลŸi Changing Skins, urmând a cânta în deschidere. Nordicii vor participa la Romanian Rock Meeting 2012 – Spring Edition, un eveniment, organizat de Promusic Events ลŸi revista Maximum Rock (producฤƒtor Nelu BrânduลŸan), care va avea loc în data de 13 mai la Arenele Romane din BucureลŸti.

Apocalyptica a mai concertat la BucureลŸti în mai 2006 tot pe scena din cadrul Arenelor Romane, iar show-ul a fost un mare succes. Publicul a fost de-a dreptul entuziasmat de prestaลฃia trupei formate  în 1993, la Helsinki, de violonceliลŸtii Eicca Toppinen, Perttu Kivilaakso ลŸi Paavo Lötjönen, cฤƒrora li s-a alaturat ลŸi bateristul Mikko Siren. Finlandezii s-au remarcat încฤƒ de la început  printr-un stil eclectic în care primeazฤƒ metalul simfonic. Toลฃi instrumentiลŸtii care fac parte din componenลฃa formaลฃiei au pregฤƒtire academicฤƒ, fiind absolvenลฃi ai prestigiosului Conservator Sibelius din Helsinki. Influenลฃele muzicale includ o varietate mare de genuri: speed metal, alternative-metal, hard-rock, metal progresiv, thrash ลŸi, nu în ultimul rând, muzicฤƒ clasicฤƒ. Nu lipsesc nici sonoritฤƒลฃile de tip folk, finlandez sau internaลฃional.

Iniลฃial, Apocalyptica a pornit ca o formaลฃie-tribut Metallica, dar, ulterior, originalitatea s-a impus, ลŸtergând orice urmฤƒ de epigonism. Trupa abordeazฤƒ atât piese exclusiv instrumentale, cât ลŸi melodii cu voce, asiguratฤƒ, de regulฤƒ, de un artist invitat. Formaลฃia a colaborat cu nume celebre ca Max Cavalera, Brent Smith, Cristina Scabbia, Gavin Rossdale, Joe Duplantier, Lacey Mosley, Ville Valo, Lauri Ylonen, Matt Tuck, Nina Hagen ลŸi mulลฃi alลฃii. Faptul cฤƒ nu au un vocal permanent în formaลฃie nu i-a împiedicat însฤƒ pe finlandezi sฤƒ devinฤƒ celebri, nu doar ca o trupฤƒ de acompaniament pentru anumiลฃi soliลŸti vocali mai cunoscuลฃi. În opinia lui Eicca Toppinen, acesta nu este un lucru care dauneazฤƒ formaลฃiei, el considerând cฤƒ single-urile cu vocali cunoscuลฃi sunt doar un instrument bun de promovare a trupei.  „Dacฤƒ cineva ne cumpฤƒrฤƒ albumul pentru cฤƒ are o piesฤƒ cu Ville Valo, atunci este cu atât mai bine, pentru cฤƒ acea persoanฤƒ va ajunge sฤƒ asculte ลŸi piesele instrumentale ลŸi sฤƒ înลฃeleagฤƒ de fapt ce este cu Apocalyptica”, a precizat Toppinen într-un interviu acordat în 2006 dupฤƒ concertul de la BucureลŸti.  Între instrumentiลŸtii cu care au mai cântat finlandezii, se numฤƒrฤƒ Dave Lombardo (Slayer) ลŸi Sami Kuoppamaki (Reflections). Apocalyptica a lansat ลŸapte albume ลŸi a vândut peste 4.000.000 de copii în toatฤƒ lumea. În 2010 a apฤƒrut pe piaลฃฤƒ ultimul material discografic „7th Symphony”, iar în clipa de faลฃฤƒ, artiลŸtii se aflฤƒ într-un turneu mondial, în care au inclus ลŸi România.

Trupe româneลŸti care promit, în deschidere

White Walls va deschide alฤƒturi de Changing Skins, concertul pe care Apocalyptica îl va susลฃine în cadrul Romanian Rock Meeting – Spring Edition, pentru ambele trupe prezenลฃa pe scenฤƒ alฤƒturi de Apocalyptica fiind o confirmare a popularitฤƒลฃii din ce în ce mai mari de care se bucurฤƒ.

Originarฤƒ din Constanลฃa, White Walls este trupa cu cea mai rapidฤƒ ascensiune pe scena româneascฤƒ de metal. A fost prima formaลฃie de metal ce a reprezentat România la un concurs de talie internaลฃionalฤƒ (GBOB), obลฃinând o clasare în primele cinci locuri ลŸi singura formaลฃie care a concertat în cadrul unui festival de renume: ProgPower din Olanda. De-a lungul timpului White Walls a avut ocazia sฤƒ urce pe aceleaลŸi scene cu Bliand Guardian, Pain Of Salvation, Altar ลŸi mulลฃi alลฃii. În prezent trupa se aflฤƒ în plin proces de înregistrare a noului material de studio, al doilea dupฤƒ „Mad Man Circus”. Changing Skins a fฤƒcut impresie excelentฤƒ în deschiderea unor trupe consacrate româneลŸti ca Iris, Viลฃa de Vie, Luna Amarฤƒ sau Omul cu ลžobolani, ลŸi anul acesta, în toamnฤƒ, se pregฤƒteลŸte sฤƒ lanseze un nou material discografic la o casฤƒ importantฤƒ de producลฃie. Pânฤƒ atunci însฤƒ, cel mai probabil pânฤƒ la finele acestei luni, cei de la Changing Skins vor scoate un nou videoclip.

Bilete cu preลฃuri  între 85 ลŸi 250 lei

Biletele la concertul Apocalyptica sunt disponibile în reลฃeaua Eventim, Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librฤƒriile CฤƒrtureลŸti ลŸi Humanitas ลŸi online pe www.eventim.ro la urmฤƒtoarele preลฃuri variate:

 
În picioare: 85 lei – pentru primele 300 biletele (preลฃ valabil pânฤƒ pe 31 martie); 95 lei – urmฤƒtoarele biletele achiziลฃio­nate pânฤƒ pe 12 mai 2012; 110 lei – pentru biletele achiziลฃio­nate în ziua concertului, la intrarea în locaลฃie.

 
La tribunฤƒ: 95 lei – pentru primele 300 biletele (preลฃ valabil pânฤƒ pe 31 martie); 110 lei – urmฤƒtoarele biletele achiziลฃio­nate pânฤƒ pe 12 mai 2012; 125 lei – pentru biletele achiziลฃio­nate în ziua concertului la intrarea în locaลฃie.

 
Tichete VIP: 250 lei – doar 25 bilete (include poster 70×100 cm, pass VIP laminat, sesiune meet&greet cu formaลฃia Apocalyptica). 

Cele mai citite

Netanyahu spune cฤƒ pacea este mai aproape dupฤƒ uciderea lui Yahya Sinwar, liderul Hamas

Moartea liderului miลŸcฤƒrii palestiniene Hamas, Yahya Sinwar, oferฤƒ ลŸansa pฤƒcii รฎn Orientul Mijlociu, a declarat joi searฤƒ premierul israelian Benjamin Netanyahu, potrivit Pro Tv. El...

Donald Trump รฎl atacฤƒ pe Zelenski: Nu ar fi trebuit niciodatฤƒ sฤƒ lase sฤƒ รฎnceapฤƒ acest rฤƒzboi

PreลŸedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a cฤƒrui ลฃarฤƒ a fost invadatฤƒ de Rusia la 24 februarie 2022, "nu ar fi trebuit niciodatฤƒ sฤƒ lase sฤƒ...

Metamorfoza Parcului Grozฤƒveศ™ti va costa 24 de milioane de lei

Cele trei hectare de teren vor fi transformate รฎntr-o โ€œoazฤƒ de verdeaศ›ฤƒโ€, promit autoritฤƒศ›ilor Terenul va fi refฤƒcut complet, cu spaศ›ii verzi, terenuri de joacฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ