9.4 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăInternaționalAndrew McCabe, directorul adjunct al FBI, a demisionat

Andrew McCabe, directorul adjunct al FBI, a demisionat

Andrew McCabe a demisionat luni, dar va rămâne angajat al FBI până când va putea ieşi la pensie cu beneficii depline la jumătatea lunii martie, au declarat sursele citate.

Andrew McCabe a fost director general interimar al FBI de când preşedintele Donald Trump l-a demis pe James Comey, în mai 2017, până în august 2017, când director FBI a fost numit Christopher Wray.

În urmă cu câteva zile, surse citate de site-ul Axios.com declarau că Jeff Sessions, procurorul-general şi secretarul american al Justiţiei, i-a cerut lui Christopher Wray să îl demită pe Andrew McCabe.

 Imediat după demiterea directorului FBI James Comey, Donald Trump l-a convocat în Biroul Oval pe directorul interimar, Andrew McCabe, pentru a-l cunoaşte. Surse politice citate de cotidianul The Washington Post şi de site-ul Axios.com au afirmat că Donald Trump l-a întrebat explicit pe Andrew McCabe: Cu cine aţi votat în scrutinul prezidenţial din 2016? Andrew McCabe a răspuns că nu a votat deloc. În plus, Donald Trump a exprimat nemulţumire că soţia lui Andrew McCabe, un politician democrat, a primit donaţii de sute de mii de dolari pentru campania electorală în vederea obţinerii unui loc în Senatul statului Virginia. Liderul de la Casa Albă a evocat şi legăturile soţiei lui Andrew McCabe cu Hillary Clinton, fostul candidat democrat în scrutinul prezidenţial din 2016.

Donald Trump nu este implicat în demisia lui Andrew McCabe, susţine Casa Albă

Preşedintele SUA, Donald Trump, nu a fost implicat în deciziile care au condus la demisia directorului adjunct al FBI, Andrew McCabe, anunţă Casa Albă, deşi, potrivit unor surse politice, liderul american ceruse demiterea pe fondul disensiunilor, informează site-ul Axios.com.

Donald Trump “nu a fost implicat în procesul decizional” care a condus la demisia lui Andrew McCabe, a declarat luni seară Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Statelor Unite ale Americii.

Însă surse politice de la Washington citate de site-ul Axios.com au afirmat recent că Jeff Sessions, procurorul-general şi secretarul american al Justiţiei, i-a cerut lui Christopher Wray, la îndemnul lui Donald Trump, să îl demită pe Andrew McCabe.

Cele mai citite

Mă gândesc să sap o groapă/Pentru cei care mă sapă!

Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone e binedispus într-o frumoasă duminică de primăvară! Postează pe facebook un mesaj tonic, pe care-l parcurgem amuzați....

Cum arată România în topul datoriilor pe cap de locuitor la nivel european

Românii se îndatorează tot mai mult, spun statisticile de la nivel european. Cu toate acestea, valoarea datoriei pe cap de locuitor adult este...
00:00:41

VIDEO. OMS livrează ajutoare în Gaza după un incident mortal

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a difuzat imagini cu situația dezastruoasă din Gaza, după ce a livrat vineri (1 martie) combustibil și provizii medicale...
Ultima oră
Pe aceeași temă