Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Americanii apelează la rezerva strategică de petrol

Statele Unite vor pune în circulaţie 11 milioane de barili din Rezervele Strategice de Petrol (SPR) înainte de intrarea în vigoare a celei de a doua tranşe a sancţiunilor reimpuse Iranului, relatează Reuters.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 23.08.2018 - 12:12

Decizia face parte dintr-un plan de atenuare a potenţialelor efecte ale reducerii producţiei globale de petrol, ca urmare a intrării în vigoare a sancţiunilor. Un potenţial efect negativ ar putea fi creşterea preţului la benzină în Statele Unite - o evoluţie ce are putea influenţa negativ rezultatul alegerilor de la mijlocul mandatului lui Donald Trump (aşa-numitele „mid-term elections”).

A doua tranşă de sancţiuni are ca dată scadentă data de 4 noiembrie (adică 180 de zile de la data ieşirii din Acordul nuclear) şi vizează, în principal, sectorul energetic şi cel bancar. Prima tranşă, intrată în vigoare pe 6 august, a vizat in principal comerţul cu metale şi pietre preţioase, sectorul automotive, precum şi o serie de activităţi bancare şi importuri. Sancţiunile au fost reimpuse de Statele Unite în urma deciziei preşedintelui Donald Trump, de pe 8 mai, de retragere din Planul Comun şi Complet de Acţiune (JCPOA).

Conform Departamentului de Energie american, de la înfiinţarea lor - la mijlocul anilor '70 - Rezervele Strategice de Petrol (SPR) au fost accesate de doar trei ori. Rezervele sunt ţinute în patru locaţii, două în statul Texas şi alte două în Louisiana, cu o capacitate totală combinată de stocare de 713,5 milioane de barili.

Comentarii

loading...