15.6 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăInternaționalAlice Cooper: Show total la Arenele Romane

Alice Cooper: Show total la Arenele Romane

Rocker-ul Alice Cooper a şocat în timpul concertului de la Arenele Romane atât prin regia cu accente horror a spectacolului, cât şi prin apariţia pe scenă îmbrăcat în tricoul naţionalei de fotbal a României.

Cei peste 2.500 de fani prezenţi la Arenele Romane din Capitală au avut parte de un spectacol de excepţie când pe scenă a urcat bătrânul veşnic tânăr Alice Cooper. Încălziţi de show-ul veteranilor de la Iris, care ca de obicei au reuşit să încingă atmosfera deşi soarele era încă pe cer, rockerii noştri au savurat fiecare clipă petrecută în compania lui Cooper la concertul „No More Mister Nice Guy: The Original Evil Returns”, din cadrul turneului european pe care îl efectuează artistul. Rockerul american nu s-a dezis nici de această dată şi şi-a delectat fanii cu un show original de heavy metal, pigmentat cu scene din care nu au lipsit burlescul şi umorul, regia respectând reţetele blockbusterelor holywoodiene.

Şerpi, păpuşi dezarticulate, mascote uriaşe, bluze inscripţionate cu sânge

Alice Cooper şi-a făcut apariţia pe scenă de la înalţimea unei platforme, sugerând treptele către iad, pe acordurile piesei „Black Widow” de pe albumul „Welcome to My Nightmare”, unul dintre cele mai bine vândute discuri ale trupei, costumat, evident, într-un păianjen. Muzicianul şi-a salutat publicul, alături de chitariştii Damon Johnson, Steve Hunter şi Tommy Henriksen, basistul Chuck Garric şi tobarul Glen Sobel, despre care a declarat întotdeauna cu mândrie că „sunt cea mai bună trupă de muzicieni cu care am cântat vreodată”. Au urmat apoi „Brutal Planet”, clasicele „I’m Eighteen”, „Under My Wheels”, „Billion Dollar Babies” şi piesa care dă titlul turneului, „No More Mr. Nice Guy”. Aşa cum a promis, Alice Cooper a interpretat „Is It My Body”, avândul încolăcit în jurul gâtului şi mijlocului pe Hug, şarpele Boa de doi metri pe care îl mângâia cu drag. Deşi pe scenă n-a curs sânge, după solourile instrumentiştilor săi, Alice Cooper  a reapărut în tradiţionala sa cămaşă albă pe care era inscripţionat cu sânge „I’ll Bite Your Face Off”. Rocker-ul a dansat apoi tandru, pe „Only Women Bleed”, cu o păpuşă blondă, care, la piesa următoare,  „Cold Ethyl”, a sfârşit într-un colţ de scenă după ce a „brutalizat-o” în toate chipurile. „Feed My Frankenstein” a eliberat dintr-un creuzet un monstru, o mascotă de circa trei metri invadând scena, după care hitul „Poison” a aruncat în aer Arenele Romane, miile de fani aclamându-şi frenetic idolul şi cântând împreună cu acesta.

La finalul lui „Wicked Young Man” în scenă a intrat  celebra ghilotină, element prezent în majoritatea show-urilor lui Alice Cooper, iar artistul a fost „decapitat”, capul său fiind arătat apoi sadic mulţimii, pe acordurile „I Love The Dead”. „School’s Out”, pigmentată cu fragmente din coverul „Another Brick in The Wall”, a fost ultima piesă din concert, care l-a readus pe solist pe scenă îmbrăcat într-un sacou şi joben cu ţinte, proclamând sus şi tare „We Don’t Need No Education”, de pe celeblul „The Wall”, al legendarei trupe Pink Floyd.

Cooper 18

Alice Cooper le-a făcut românilor marea surpriză la final când, pentru două bisuri: „Elected” şi „Fire”, pe lângă că a fluturat drapelul tricolor, a purtat un tricou al naţionalei de fotbal a României pe care era inscripţionat numele său şi numărul 18. „Managerul lui Alice Cooper ne-a cerut chiar în ziua concertului un tricou al unei echipe de fotbal extrem de cunoscute de la noi şi l-a ales pe cel al naţionalei. Am fi vrut să fie galben, dar cum nu am găsit mărimea XXL de care avea nevoie artistul a trebuit să luăm unul roşu”, ne-a spus Andreea Andreescu, manager de comunicare la firma organizatoare. După aproape două ore de spectacol total, publicul nu se dădea dus, aşteptând ca seara să se încheie cu alt hit mai vechi „House of fire”, pe care însă cântăreţul nu l-a interpretat.  

Cele mai citite

Arabia Saudită condiționează relațiile diplomatice cu Israelul de „crearea unui stat palestinian”

Prinţul moştenitor şi lider de facto al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a afirmat miercuri că ţara sa nu va stabili relaţii diplomatice cu...

Primăria Capitalei va autoriza lucrările la Planșeul Unirii după primirea documentației de la Primăria Sectorului 4

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul...

Președintele Finlandei cere excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU

Preşedintele Finlandei, Alexander Stubb, a făcut apel la extinderea Consiliului de Securitate al ONU, abolirea sistemului de veto al unui singur stat şi suspendarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă