7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalAleksei Navalnîi îi îndeamnă pe ruși să iasă în stradă împotriva regimului...

Aleksei Navalnîi îi îndeamnă pe ruși să iasă în stradă împotriva regimului Putin

Arestat pentru 30 de zile, Aleksei Navalnîi îi îndeamnă pe ruşi să transfere lupta opoziţiei în stradă. „Ştiţi, cel mai mult aceşti bandiţi (de la putere) se tem ca oamenii să iasă în stradă (…), aşa că nu vă fie frică, ieşiţi în stradă, nu pentru mine, ci pentru voi şi chiar pentru viitorul vostru”, afirmă el într-un videoclipul postat pe social media.

Imediat, unul dintre principalii săi colaboratori, Leonid Volkov, a anunţat pe Twitter că echipele lui Navalnîi ‘încep pregătirile pentru manifestaţii de amploare în toată ţară la 23 ianuarie’.

Navalnîi a fost reţinut duminică la un punct de control al aeroportului Şeremetievo din Moscova, unde sosise cu un zbor al companiei low cost Pobeda, revenit în Rusia pentru prima oară după ce fusese otrăvit în vară cu agent neurotoxic de tipul Noviciok.

Navalnîi a ironizat plasarea sa în detenţie, rezumând situaţia: „Am încercat să te ucidem, nu ai murit, ne-ai supărat, aşa că te închidem”.

Plasarea în detenţie a opozantului a fost decisă în urma unei audieri rapide luni după-amiază, organizată de urgenţă chiar în incinta secţiei de poliţiei unde a fost dus după reţinerea pe aeroport.

 

 

 

Cele mai citite

Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!

Indiferent de domeniul de activitate, în afaceri, igiena și siguranța nu ar trebui să fie niciodată neglijate. Există anumite situații în care acest aspect...

Nicușor Dan cere bani pe internet, pe motiv că în acest mod ajuți Bucureștiul

Pe facebook a apărut o reclamă care ar fi plătită de Nicușor Dan, reclamă care le solicită românilor să doneze bani pentru Nicușor Dan,...

România va primi gaze din Qatar, ca alternativă la gazele din Azerbaidjan

România va primi gaz natural lichefiat din Qatar, ca alternativă la producția autohtonă și la gazele pe care România le va primi din Azerbaidjan. Acest...
Ultima oră
Pe aceeași temă