25.2 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăInternaționalAl doilea rezervor de combustibil erupe ca o minge de foc în...

Al doilea rezervor de combustibil erupe ca o minge de foc în Cuba

O explozie a avut loc duminică (7 august) la un al doilea rezervor de combustibil din principala unitate de stocare a petrolului din Cuba, care a luat foc de vineri (5 august), omorând un pompier și făcând ca alte 16 persoane să fie date dispărute.

Imagini de la guvernul cubanez arată momentul în care un al doilea rezervor de petrol erupe într-o minge de foc, trimițând o coloană uriașă de fum negru în portul Matanzas cu super-cisterne, aflat la 60 de mile est de Havana.

Un rezervor de combustibil din Cuba ce a explodat a făcut ca focul să se răspândească la tufișurile din jur

Guvernatorul din Matanzas, Mario Sabines, a spus că explozia a scos tot combustibilul, răspândind focul prin tufișurile din jur.

Un fulger a aprins vineri (5 august) două din cele opt rezervoare de stocare din portul cu super-cisterne. Agenția de presă cubaneză ACN a raportat că incendiul asupra primului tanc este sub control.

Președintele Miguel Diaz-Canel a spus că amploarea incendiului a făcut să fie foarte dificil de controlat în Cuba, unde nu există toate mijloacele necesare pentru a-l combate.

Un incendiu la un depozit de combustibil din Cuba lovit de fulger se extinde periculos

Un incendiu la un depozit de combustibil din Cuba, provocat de un fulger, s-a extins periculos în zonă și amenință să cuprindă și alte facilități de acolo.

Un rezervor de stocare a combustibilului din apropierea portului de super tancuri al Cubei din Matanzas a explodat sâmbătă dimineața (6 august) în urma unui incendiu care a ars toată noaptea după ce un fulger a lovit un alt rezervor vineri seara (5 august), potrivit Reuters.

Televiziunea de stat cubaneză a declarat că cel puțin 49 de persoane au fost rănite în a doua explozie. Civilii fuseseră deja evacuați din zonă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă