Foto: Arhivă

Agenţia Europeană pentru Medicamente recomandă autorizarea vaccinului anti - Covid

Agenţia Europeană pentru Medicamente a recomandat, luni, 21 decembrie, autorizarea vaccinului anti - Covid produs de companiile Pfizer (SUA) în colaborare cu BioNTech (Germania).

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 21.12.2020 - 18:23

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a recomandat, luni, 21 decembrie, autorizarea vaccinului anti - Covid produs de companiile Pfizer (SUA) în colaborare cu BioNTech (Germania), anunță agențiile occidentale de presă.

Acest vaccin pare a fi eficient inclusiv contra noii tulpini a virusului, descoperită în Marea Britanie.

EMA este autoritatea cu rol de reglementare pe piaţa medicamentelor din Europa, iar acesta este primul vaccin anti - Covid care primește o recomandare din partea EMA. Urmează o aprobare formală din partea Uniunii Europene, care va fi probabil acordată în seara zilei de luni, 21 decembrie.

În urma acestei proceduri, statele membre UE pot lansa campaniile de vaccinare ale propriilor cetățeni.

Mai multe țări din UE, printre care Germania, Austria, Italia și România, au anunţat că au planificat să înceapă vaccinările în data de 27 decembrie 2020. Amintim că SUA și Marea Britanie au început vaccinarea încă de la începutul lunii decembrie. În SUA, Canada și Marea Britanie, acest vaccin este deja omologat.

 

Comentarii