15.9 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăInternaționalAgenția Europeană a Medicamentului nu a identificat riscuri specifice pentru serul AstraZeneca

Agenția Europeană a Medicamentului nu a identificat riscuri specifice pentru serul AstraZeneca

Directorul EMA, Emer Cooke, a declarat că EMA nu și-a schimbat poziția cu privire la vaccinul AstraZeneca în urma evaluării sale de la mijlocul lunii martie. În întreaga UE, riscul de tromboză venoasă cerebrală după vaccinare este de 1 la 100.000 la persoanele sub 60 de ani, potrivit Cook.

EMA oferă o recomandare actualizată pentru ședința comitetului său de securitate în perioada 6-9 aprilie. În Germania, un total de 31 de cazuri (inclusiv 9 decese) de tromboză venoasă cerebrală au fost raportate la Institutul Paul Ehrlich până luni, totul raportat la un total de 2.697.479 de vaccinări cu AstraZeneca, probabilitatea de a se dezvolta o astfel de tromboză din cauza vaccinării cu serul britanic fiind, prin urmare, de 0,00115 la sută.

Marți, în Germania, guvernele federale și de stat au limitat utilizarea vaccinului AstraZeneca la persoanele în vârstă de 60 de ani și peste, după alte rapoarte privind unele cazuri de tromboză la persoanele mai tinere.

Persoanele mai tinere pot continua, însă, să se vaccineze cu AstraZeneca, după consultarea unui medic și pe propriul risc. Fundalul acestui fapt sunt cazurile de cheaguri de sânge (tromboze) în venele cerebrale, care au apărut ultima dată în legătură cu vaccinul, predominant la femeile cu vârsta sub 55 de ani.

Încă nu este clar ce se va întâmpla cu persoanele cu vârsta sub 60 de ani care au primit deja prima doză de vaccin Astrazeneca.

Directorul EMA, Emer Cooke, a subliniat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că recomandările EMA se aplică întregii UE, dar că fiecare țară trebuie să decidă singură dacă dorește să își asume raportul beneficiu-risc al vaccinului.

Cele mai citite

Regele Charles al III-lea nu-l va întâlni pe Prințul Harry din cauza programului foarte încărcat al monarhului

Prințul Harry nu se va întâlni cu tatăl său, Regele Charles al III-lea, în timpul vizitei pe care o efectuează în prezent în Marea...

Regele Charles al III-lea nu-l va întâlni pe Prințul Harry din cauza programului foarte încărcat al monarhului

Prințul Harry nu se va întâlni cu tatăl său, Regele Charles al III-lea, în timpul vizitei pe care o efectuează în prezent în Marea...

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat în discuţia avută marţi la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden şi despre acceptarea României în programul Visa Waiver,...
Ultima oră
Pe aceeași temă