17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalAfrica de Sud, salvare miraculoasă a 955 de mineri din mina în...

Africa de Sud, salvare miraculoasă a 955 de mineri din mina în care fuseseră prinși captivi

Ei erau captivi de miercuri noapte, atunci când a avut loc o pană de curent.

Mina Beatrix, acolo unde s-a petrecut accidentul, din oraşul Welkom, este deţinută de firma Sibanye-Stillwater şi are o adâncime de 1000 de metri, cu 23 de niveluri.

„Toată lumea a scăpat”, a spus James Wellsted, purtătorul de cuvânt al firmei Sibanye-Stillwater. Wellsted a declarat că „sunt cazuri de dezhidratare şi de tensiune crescută, dar nimic serios”.

Africa de Sud este unul dintre producătorii importanţi de aur la nivel mondial, dar nivelul siguranţei în industrie este deseori unul controversat, informează news.ro.

Accidentul ar fi avut loc atunci când o furtună a distrus un stâlp de electricitate din apropierea minei şi astfel s-a întrerupt curentul.

Vineri dimineaţă a revenit electricitatea şi astfel a fost din nou funcţional liftul.

„A fost foarte stresant, nu era destulă ventilaţie”, a spus Mike Khonto, unul dintre minerii captivi. „Din fericire, am putut primi mâncare şi apă”, a adăugat Khonto.

Minerii vor mâncai iar apoi se vor prezenta la spital pentru examinări medicale.

Cele mai citite

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

VIDEO. Tensiuni la Paris. Confruntare tensionată între susținătorii Israelului și cei ai Gaza

Tensiunile la cote maxime în fața prestigioasei universități Sciences Po din Paris din cauza războiului din Gaza, în timp ce manifestanți pro-israelieni au venit...

O rețea vietnameză de trafic de migranți, care cerea între 15.000 și 18.000 euro de migrant, a fost destructurată

O operațiune comună la care au participat autoritățile de aplicare a legii din Franța și Regatul Unit, cu sprijinul Europol, a dus la dezmembrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă