Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Africa de Sud, salvare miraculoasă a 955 de mineri din mina în care fuseseră prinși captivi

Toţi cei 955 de muncitori captivi într-o mină de aur din Africa de Sud în urma unei pene de curent au fost aduşi în siguranţă la suprafaţă, conform BBC.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 02.02.2018 - 13:15

Ei erau captivi de miercuri noapte, atunci când a avut loc o pană de curent.

Mina Beatrix, acolo unde s-a petrecut accidentul, din oraşul Welkom, este deţinută de firma Sibanye-Stillwater şi are o adâncime de 1000 de metri, cu 23 de niveluri.

„Toată lumea a scăpat”, a spus James Wellsted, purtătorul de cuvânt al firmei Sibanye-Stillwater. Wellsted a declarat că „sunt cazuri de dezhidratare şi de tensiune crescută, dar nimic serios”.

Africa de Sud este unul dintre producătorii importanţi de aur la nivel mondial, dar nivelul siguranţei în industrie este deseori unul controversat, informează news.ro.

Accidentul ar fi avut loc atunci când o furtună a distrus un stâlp de electricitate din apropierea minei şi astfel s-a întrerupt curentul.

Vineri dimineaţă a revenit electricitatea şi astfel a fost din nou funcţional liftul.

„A fost foarte stresant, nu era destulă ventilaţie”, a spus Mike Khonto, unul dintre minerii captivi. „Din fericire, am putut primi mâncare şi apă”, a adăugat Khonto.

Minerii vor mâncai iar apoi se vor prezenta la spital pentru examinări medicale.

Comentarii

loading...