15.8 C
București
miercuri, 30 octombrie 2024
AcasăInternaționalAfghanistanTalibanii cer recunoașterea administrației țării

Talibanii cer recunoașterea administrației țării

Prim-ministrul interimar al Afganistanului, Mullah Hasan Akhund, a cerut miercuri guvernelor internaționale să recunoască oficial administrația talibană a țării.

Puterile străine au fost reticente în a recunoaște administrația talibană care a preluat Afganistanul în august. Națiunile occidentale conduse de Statele Unite au înghețat active bancare afgane în valoare de miliarde de dolari. De asemenea, au întrerupt finanțarea pentru dezvoltare care a fost cândva coloana vertebrală a economiei afgane.

Talibanii vor recunoașterea administrației din Afganistan

„Îndemnăm pe toți oamenii, prietenii și musulmanii din întreaga lume să ne ajute națiunea”, a declarat Akhund la o conferință de presă în prima sa apariție publică majoră de când și-a asumat rolul în septembrie.

Akhund și alți oficiali ai administrației talibane au făcut un apel la conferința de presă. Acolo au participat și oficiali ai Națiunilor Unit. Talibanii au urmărit relaxarea restricțiilor asupra banilor în țară, dând vina pe criza economică în creștere.

Comunitatea internațională a intensificat ajutorul umanitar, conceput pentru a răspunde nevoilor urgente. Dar, pe măsură ce țara se confruntă cu o criză de numerar și o economie care se deteriorează în timpul iernii grele, milioane de oameni se confruntă cu sărăcia.

Reprezentantul Special al Secretarului General al ONU pentru Afganistan, Deborah Lyons, a vorbit și ea la eveniment. Aceasta a atras atenția asupra crizei economice din Afganistan, fiind o problemă serioasă care trebuie abordată de toate țările.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

România Liberă, trofeu special la Topul Firmelor

Cele mai performante companii din Capitală au fost premiate de Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București Laureaţii topului – unicul eveniment de acest...

Sondaj BCS: Marcel Ciolacu cu 23,4% și Nicolae Ciucă cu 17,1% ar intra în turul al doilea al alegerilor prezidențiale

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă ar intra în turul al doilea al alegerilor prezindențiale potrivit unui sondaj realizat de Biroul de Cercetări Sociale, la...

România Liberă, trofeu special la Topul Firmelor

Cele mai performante companii din Capitală au fost premiate de Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București Laureaţii topului – unicul eveniment de acest...
Ultima oră
Pe aceeași temă