17.6 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăInternaționalAfghanistanAfganistanul ar putea fi în pragul unui război civil

Afganistanul ar putea fi în pragul unui război civil

Șeful Statului Major al SUA, generalul Mark Milley, a declarat că Afganistanul ar putea fi în pragul unui război civil, transmite DPA.

“Armata mea apreciază că… există condiţiile pentru declanşarea unui război civil. Nu ştiu dacă talibanii vor fi în stare să-şi consolideze puterea şi să-şi impună guvernarea”, a apreciat generalul american.

Există riscul ca grupările teroriste să profite de vacuumul de putere din Afganistan, a avertizat Milley. Există temerea că reţeaua Al Qaida se va regrupa, că Stat Islamic îşi va extinde influenţa şi că “o pleiadă întreagă de grupări teroriste” va prolifera, a mai spus el.

“Vom putea vedea o recrudescenţă a terorismului din acea regiune în general în următoarele 12, 24, 36 de luni. Şi noi o vom monitoriza”, a avertizat generalul american, scrie Agerpres.

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Sorin Grindeanu a dat avizul proiectului Drumului Expres Focșani – Brăila

Ministerul Transporturilor a aprobat joi, 23 mai 2024, indicatorii tehnico-economici pentru Drumul Expres Focșani-Brăila, o investiție estimată la aproximativ un miliard de Euro, a...

„Poarta Eroilor”, construită pentru valorificarea și promovarea patrimoniului cultural

În ultimii 4 ani, comunitatea Sectorului 4 a implementat proiecte de regenerare urbană a spațiilor publice, utilizând fonduri nerambursabile, atât guvernamentale, cât și accesate...
Ultima oră
Pe aceeași temă