26.1 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăInternaționalAdministrația din Cernăuți a desființat inscripția din timpul lui Alexandru cel Bun,...

Administrația din Cernăuți a desființat inscripția din timpul lui Alexandru cel Bun, domnul Moldovei. Vor fi puse drapelul Ucrainei și stelele UE

Administrația din orașul Cernăuți (Ucraina) a desființat inscripția care evoca prima atestare documentară a orașului, din timpul lui Alexandru cel Bun, domnul Moldovei. Această informație este transmisă de agenția de știri BucPress din Chișinău.

Inscripția care evoca istoria orașului se afla pe un panou plasat în Piața Centrală din Cernăuți. Decizia de desființare a acestei inscripții a fost anunțată de un comunicat emis de Administrația Regională de Stat Cernăuți, la data de 25 aprilie 2022.

Panoul desființat va fi înlocuit cu o altă imagine. În noua imagine se vor afla drapelul Ucrainei și stelele de pe steagul Uniunii Europene. Șeful Administrației din Cernăuți a explicat că noua imagine va simboliza „dorința puternică și mișcarea rapidă a statului nostru către Uniunea Europeană”.

Orașul Cernăuți a fost atestat documentar pentru prima dată în anul 1408, într-un document emis de Alexandru cel Bun, domn al Moldovei între anii 1400–1432. Documentul oferea privilegii negustorilor din orașul Liov.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă