18 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalAcuzele Cubei la adresa SUA. De ce se fac vinovați americanii

Acuzele Cubei la adresa SUA. De ce se fac vinovați americanii

 Autorităţile i-au reţinut pe unii dintre activiştii cei mai importanţi, în timp ce administraţia Biden a spus că sprijină dreptul poporului cubanez la manifestare, notează Reuters.

Mii de cubanezi au ieşit pe străzi de la Havana la Santiago în cele mai mari demonstraţii anti-guvernamentale din ultimele decenii. Oamenii au protestat împotriva crizei economice grave prin care trece ţara şi a gestionării pandemiei.

Cel puţin 100 de protestatari, activişti şi jurnalişti independenţi au fost reţinuţi, unii de ope stradă, iar alţii în timp ce încercau să-şi părăsească casele.

Uniunea Europeană a cerut autorităţilor cubaneze luni, 12 iulie, să autorizeze demonstraţiile şi să „asculte” nemulţumirile populaţiei.

„Susţinem dreptul popoarelor de a se exprima într-o manieră paşnică şi cerem autorităţilor să autorizeze aceste demonstraţii şi să asculte nemulţumirile manifestanţilor”, a declarat şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, la finalul unei întâlniri a miniştrilor de Externe europeni de la Bruxelles.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...
Ultima oră
Pe aceeași temă