11.3 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăInternaționalActiviști antivaccin din Germania au complotat pentru asasinarea unui premier de stat

Activiști antivaccin din Germania au complotat pentru asasinarea unui premier de stat

Poliția din Germania a oprit un grup de activiști antivaccin în timpul unui complot pentru asasinarea unui premier de stat. Complotul de a-l ucide pe Michael Kretschmer este cel mai recent dintr-o serie de incidente care subliniază furia unor germani față de restricții.

Poliția din Saxonia spune că a prevenit un atac mortal asupra premierului statului de către activiști anti-vaccinare. Autoritățile au anunțat că ținta era premierul statului est-german, Michael Kretsch.

Activiști antivaccin au plănuit asasinarea unui premier de stat din Germania

Membrii unui grup numit „Dresden Offlinevernetzung”, sau „Dresden offline network”, au sugerat într-un chat pe platforma de mesagerie Telegram că ar putea fi în posesia de arme de foc și arbalete. Cinci suspecți au fost arestați și sunt cercetați.

Saxonia are unul dintre cele mai ridicate niveluri de infecție cu COVID-19 din Germania, dar și cea mai scăzută rată de vaccinare. Kretschmer, în vârstă de 46 de ani, un membru al opoziției conservatoare din Germania, a cerut o izolare dură. El a spus că dreptul la libertatea de exprimare ar trebui respectat, dar nu folosit ca acoperire pentru violență.

“Desigur că poți spune ceea ce nu-ți place. Dar când violența intră în joc, s-a terminat. A fost depășită o linie pe care nu o vom tolera”, a declarat Kretschmer reporterilor.

În primul său discurs important în parlament, Olaf Scholz a declarat că guvernul nu va tolera proteste violente împotriva restricțiilor.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă