6 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăInternaționalAcordul UE privind tranziţia post-Brexit, stabilit în următoarele șapte săptămâni

Acordul UE privind tranziţia post-Brexit, stabilit în următoarele șapte săptămâni

Uniunea Europeană a oferit Marii Britanii o perioadă de tranziţie post-Brexit, în care va fi menţinut statu-quo-ul, până la sfârşitul lui 2020. Cele două părţi vizează să ajungă la un acord până la finalul lunii martie, dar menţinerea unor divergenţe pe anumite subiecte îngrijorează mediul de afaceri, transmite Reuters. citată de Agerpres.

‘În termen de şapte săptămâni, vom avea un acord cu Uniunea Europeană, acesta este calendarul pe care l-au anunţat cu privire la o perioadă de implementare’, a declarat Theresa May într-un interviu pentru BBC.

Premierul britanic, aflat în această săptămână într-o vizită oficială în China, încearcă să-i contracareze pe adepţii liniei dure din propriul partid şi a contestat condiţia Uniunii Europene ca toţi cetăţenii europeni să beneficieze de drepturi egale în Marea Britanie în cei doi ani ai perioadei de tranziţie post-Brexit.

Theresa May a indicat joi că europenii care vor sosi în Marea Britanie după martie viitor vor fi trataţi în mod diferit de cei stabiliţi deja în această ţară.

”Persoanele care au venit în Regatul Unit atunci când eram membri ai UE şi-au stabilit anumite aşteptări – au făcut o alegere de viaţă şi şi-au stabilit anumite aşteptări”, le-a declarat ea reporterilor înaintea vizitei în China.

”Sunt foarte clară că există o diferenţă între acei oameni care au sosit înainte ca noi să ieşim (din UE) şi cei care vor veni când ştiu deja că Regatul Unit nu mai este membru al UE”, a adăugat Theresa May.

Cele mai citite

Stilul e Mirel din Turnu Măgurele

Miercuri seară, într-o emisiune televizată, Marcel Ciolacu a avut o reacție dură la adresa opoziției. El consideră că membrii ei văd mereu probleme,...
00:01:01

Un oficial al JO Paris 2024 spune că nu este nevoie de aer condiționat în satul atleților

Un oficial al JO Paris 2024 i-a asigurat săptămâna aceasta pe concurenți că apartamentele din satul atleților sunt adaptate la temperaturile verii, pe fondul...

Guvernul român umflă acțiunile Gabriel Resourses

Acțiunile companiei canadiane Gabriel Resourses (care deține 80 % din Roșia Montană Gold Corporation S:A.), aflată în litigiu cu statul român la Curtea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă